20 Nov

Födelsedag med chokladtårta

Okej, jag kan inte precis säga att jag inte hann titta in här igår eftersom vi hade en synnerligen stillsam pyjamasdag med bara ett avbrott för promenad ner till affären. Men vi bara njöt av att göra ingenting! Sov alla tre minst två timmar där mitt på dagen, och eldade i brasan.

Dagen innan var det nämligen mer fullt sjå, men faktiskt inte så stressigt då heller. Då var det nämligen kalas! Ingen mindre än husets herre fyllde år. Han ville i vanlig ordning inte göra något stort väsen av det hela, men vi bjöd i alla fall in våra familjer med äldrefolket plus Hanna och Anton, och ja – då blev det bara 20 gäster. Mycket lagom. Vi dukade upp för festligheter och bjöd på salt och sött. Jag har för länge sedan gett upp med att försöka få Jakob att bidra med tankar kring fikabordet, så jag tog saken i egna händer och gjorde bland annat en chokladtårta med nutella. Trots att han inte är så förtjust i choklad (men å andra sidan hade han tydligen bara norpat sig en chokladboll efter matdelen, så vad ska man ens göra som behagar en sådan fika-motståndare?).

Egentligen är ju inte choklad min favorit heller, men det är en enkel smak att baka med där många tycker det är gott så nu körde jag på det! Provade en chokladtårta från Jennys matblogg med nutella som var både enkel och god, men jag dubblade receptet och gjorde i vanlig tårtstorlek.

Sedan är det bara gå lös med det smashade chokladpiffet!

Idag blev det för övrigt vabbdag med lilla damen, hon har hostat rätt mycket i helgen och när jag hörde hennes hostattacker i morse så kunde jag bara inte släppa iväg henne. Dock tror jag det blir bättre när hon står och går för sedan har hon ändå inte hostat så mycket under dagen. Men ja, man kan gott behöva vila sig i form ibland. Inte mig emot att få en extra mysdag med henne!

Chokladkaka_2ChokladkakaChokladkaka_1

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)