20 Mar

Fejkbild och äppelkaka

För er som levde i ovisshet och förvirring igår så bestod bilden i tidigare inlägg av mitt ansikte med Jennifer Anistons hår (och ögonbryn). Jag har hört från flertalet källor att detta inte var tydligt nog…… Jag förstår att min redigering kan ha förvirrat även den skarpaste photoshop-utövaren, men jag kommer här med bekännelsen – bilden var fejk!

Sådärja, nu när vi klargjort detta har jag tänkt tipsa om ett recept på en äppelkaka som jag bakade idag. ”Va” tänker kanske ni, ”ett recept? I den här bloggen?? Men hon som aaaldrig brukar lägga upp recept eftersom hon har sagt att hon inte gillar att baka och äta söta saker!” Tyvärr, ni misstar er, det måste ha varit någon annan bloggare som skrev så. Det här är en blogg med flera recept! Tro´t eller ej!

Jag ska nämligen på styrelsemöte i kväll (ni tror väl inte att jag okynnesbakar, jag som inte äter sötsaker på vardagarna numera?? *slickar ivrigt av slickepotten med oskyldig uppsyn*) och vad passar då bättre än en klassisk äppelkaka? Jag har dock inte ens smakat den än (svårt att norpa från runda kakor, ni vet) men ifall man ska gå efter den ljuvliga doften som finns i lägenheten just nu så tror jag ändå att den kommer att fylla sitt syfte.

Du behöver:
2-4 äpplen
Kanel och strösocker
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Gör såhär:
– Skala äpplena och skiva dem. Blanda runt klyftorna i en skål med kanel och socker och låt det majjineeja (som Sid i Ice Age skulle ha sagt) medan du blandar det övriga.
– Smält smöret och rör sedan snabbt ihop det med ägg och strösocker i en bunke.
– Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ihop.
– Smörj en form och ströbröa den.
– Häll i smeten och lägg på äpplena.
– Grädda i cirkus 45 minuter i 175 grader.

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)