22 Nov

Tandens vånda

Ni vet ju att jag avskyr tänder och allt bekymmer som jag har haft med dessa dödens gaddar. Och inte blev det bättre av graviditeten. Riktigt usla tänder har man ”begåvats” med. Tur att jag övrigt blev så genetiskt perfekt.

Hur som helst, någon av er minns kanske att jag drog ut en visdomstand för många år sedan. Jag hade alla fyra när jag var typ elva år, och sedan dess har de inte gett mig något annat än hål. Men av någon outgrundlig anledning drog man inte ut hela bunten när man ändå var igång. Så, därför står jag alltså inför det eländet nu. Efter ett helt gäng med laga-hål-besök under hösten är vi nu färdiga med det, och ska som grand finale avslut med att plocka resterande tre visdomständer. Första dras imorgon. Och alltså, fy sjuttsingen vilken ångest jag har över detta. Det är ju en skitstor tand! Fatta hur den först ska gå att rycka loss (där allra längst in, stackars min kind säger jag bara) och sedan kratern som måste bli efteråt?? Detta hål av oläkt kött. Kanske blir det operation också, snitt med efterföljande stygn. Och all bedövning som de måste sätta innan, sprutor hit och dit. FY BUBBLAN. Jag ryser av obehag. Och sedan kommer smärtan. Bedövningen släpper, bita på gnisslande bomullstuss hela dagen, sova dåligt på natten, se till att det absolut inte kommer mat i såret i flera dagar, yada yada.

Och sedan. När kratern efter veckor slutligen läkt ihop, utan förhoppningsvis någon äcklig infektion. Då ska jag gå igenom jävulskapet två gånger till!?

Gud, giv mig styrka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)