8 Apr

Ett, så att säga, app-tips

Jag måste tipsa om en riktigt trevlig dagboksapp som jag nu har använt dagligen i 104 dagar! Om vi säger såhär; jag är en riktig dagboksmänniska. Har alltid romantiserat bilden av att sitta uppkrupen i ett fönsterbleck i ett sekelskifteshus en sen sommarkväll, med bara ett böljande nattlinne på kroppen och skrivandes i en dagbok med läderpärmar. Fönstret skulle stå lite på glänt och utanför skulle ett stort syrenträd sprida sin doft som tillsammans med daggdropparna…

….Ni är med mig här va? Det bara måste ju vara allas drömbild av dagboksskrivande? Kan jag få ett ”woot woot”?? Okej, hur som helst.

Detta är ju alltså bara en dröm. Jag har aldrig orkat skriva dagbok mer än tre kvällar i rad typ. Anledningen är nog en kombination av enorm kvällströtthet samt stor rädsla för att någon liksom skulle hitta dagböckerna och läsa ens innersta (Ooooh nooo!). Och detta är verkligen mitt största nederlag. Jag hade sååå gärna velat ha mer tankar och texter från mig själv som tonåring! Ibland kan jag liksom få overklighetskänslor över vem jag var som exempelvis 13 år. Vem var Emma när hon klev in på Christinaskolan den där första dagen i musikklass? Det känns som att jag inte har någon koppling till hur min hjärna funkade då? Äh, nu blev det diffust, ni fattar kanske.

I alla fall, bloggen är jag ju väldigt tacksam för att jag ändå, mer eller mindre frekvent, uppdaterat de senaste åren. Men det blir ändå inte så mycket vardagsberättelser i den.

MEN! Sedan tipsade David om en app som heter Day One, där man alltså kan skriva lite eller mycket text varje dag i liksom ett kalendersystem. Man lägger även in i bild för varje dag (detta kan jag ha råkat glömma någon dag, men då har jag ändå ”löst det” sådär i efterhand). Och det är så bra! Appen är både lösenordsskyddad eller fingeravtrycksskyddad om man har en senare iPhone. Trots att jag bara gjort detta i drygt tre månader så är det redan så grymt kul att gå tillbaka och läsa om de olika planeringsfaserna till bröllopet, om hur jag har resonerat kring träningens utveckling, om en vanlig tisdag i januari, om San Francisco-resan – ni fattar.

Den kostar dock några kronor, kom jag just på. Men det är lätt värt. Ett sommarhus, ett nattlinne och en dagbok med läderomslag kostar ju också några kronor….. Kan tyvärr även vara så att den bara finns på Appstore. ”Köp en iPhone” hade Jakob sagt, men det enda jag säger är att det nog ändå blir billigare än sommarhusdrömmen…

Och nej, jag är inte sponsrad. Hahahah. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)