29 Maj

EN TANKE ELLER TVÅ

Begravningen och minnesstunden blev fina på många sätt. Minnesvärda. Men också jobbigare än vad jag hade trott i morse. Det är många tankar som hinner passera under den där timmen i kyrkan. Jag hann tänka på de som är kvar, på döden som sådan, på hur lite tid vi har och på hur mycket jag har att vara tacksam över. Jag hann bli förtvivlad över alla begravningar jag kommer måsta uppleva i framtiden. Begravningar för människor som jag älskar. Så kan man ju inte tänka men det är hjärtskärande sorgligt när man ändå råkar göra det.

Framför allt så tycker jag det är sorgligt att han inte fick vara där. Här tillägnas flera timmar till att prata minnen, ge kärlek, hedra och visa vad någon har betytt för en och så får den personen inte vara där och höra allt. Hur sorgligt är inte det? Tänk om det hade varit tvärtom, att allt det som sades på begravningen var det sista man fick höra innan man lämnade livet? Så fantastiskt att få veta att man lämnade spår, att någon kommer sakna en. Jag hoppas innerligt att han visste det.

Det har varit en jobbig dag men den har fått mig att tänka på allt jag faktiskt fortfarande har. Vi får inte glömma att ge varandra kärlek medan vi fortfarande finns kvar och kan uppleva den!

Lämna en kommentar:

 • Ingela skriver:

  Jag beklagar sorgen. Du har rätt, vi borde även säga det medan personen finns kvar hos oss…

 • Helen skriver:

  Beklagar verkligen och förstås det är jobbigt.. För det blir så definitivt när man är där i kyrkan, samtidigt som friden sänker sej över att han/hon alltid kommer att leva inom en, med alla vackra minnen, alla ord.. Stor Kram!

 • jeskan skriver:

  Jag tror han satt med på ett hörn även fast ni inte såg honom!
  Å han log nog rätt brett när han fick höra alla fina ord 🙂
  kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)