26 Jun

EN TACKSAMHETENS DAG

Nyss hemkommen från tjejkväll, alltid lika trevligt! Tiden bara flyger iväg när man får sitta och prata om ditten och datten. Jakob brukar alltid fråga ”vad pratade ni om?” och jag vet liksom aldrig riktigt, men tyst är det då inte!

Idag gjorde kvällens samtalsämnen att jag blev påmind över hur mycket man tar för givet. Förutom självklara saker som vatten, mat, värme som vi varje dag har av överflöd utan att reflektera över det, så är det också lätt att man tar vänner och partner för givet. Lika enkelt som vatten rinner ur kranen, lika obekymrat vandrar vardagen förbi. Det har sagts så många gånger men det tål att sägas igen. Tänk så viktigt det är att ta tillvara på dagen, säga hur mycket man tycker om någon – till den personen. Berömma varandra, göda varandra med fina ord och gester. Varje dag vaknar jag upp med Jakob vid min sida. Fina, fina Jakob som jag inte alls har någon garanti på att få behålla. Och ändå så är det vi. Varje dag har jag en familj som jag alltid är välkommen till och vänner som jag kan spendera härliga kvällar med. Mor- och farföräldrar som alltid finns där för mig. Ibland kan jag bli sentimental över livet, stanna upp och fundera på varför jag förtjänar att ha det så bra. Vet ni vad det bästa är? Att ett bra liv inte är något man förtjänar. Ett bra liv kan man till viss mån göra sitt bästa för att skapa, men för det mesta så handlar det bara om att helt enkelt vara tacksam. Tacksam över att jag fick födas i Sverige, hos min familj, och att det finns en som tar hand om mig varje dag, varje minut.

Tacksamhet är ofta en känsla som flyktigt passerar men som sällan får den tid som den förtjänar. Det är svårt att leva i tacksamheten och det är svårt att göra något konkret med den. Men att sätta ord på det gör det lättare. Jag är så fantastiskt tacksam. 

Lämna en kommentar:

  • Helen skriver:

    Vilka kloka och tänkvärda ord! Och man skulle nog behöva stanna upp lite oftare och riktigt tänka vad mycket man har att vara tacksam över.. Jag är i alla fall tacksam att fått lära känna er, och det bästa av bästa. Att Cecilia fått det bästa.. Trots allt som hänt, så är jag oerhört tacksam att det blev NI.. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)