1 Jul

EN OVÄNTAD ÖVERRASKNING

Vi var på konfirmation igår, Jakobs kusin konfirmerade sig! Jag tycker alltid det är så väldans fint när de redovisar, dansar, sjunger, dramatiserar och läser. Det är nästan så att det kommer en tår i ögonvrån. Det är nog för att det känns så äkta på något sätt när ungdomar gör något (jag vet, det låter som att jag är 78 år gammal, men det börjar faktiskt kännas som att jag inte längre kan kategorisera mig som ungdom. Snyft).

Sedan var det såklart gomiddag och efterrätt! I natt var det rymmarnatt för de små konfirmanderna och Jakob var med och jagade. På vår tid var jagarna inte tvungna att jaga ikapp oss utan de skulle istället filma oss när vi smög omkring i Öjebyns område i jakt på ett kvitto från någon mack. Tur för mig, jag är mer för att smyga än att springa..

Hur som helst hörde jag en sådan rolig berättelse igår som jag bara måste återge. Förra året hade de flesta av jagarna bestått av riktiga sprinters från självaste skideliten. En av jagarna vandrade omkring i natten och hade inte sett en själ på jättelänge. Ingen konfirmand, ingen ledare. Plötsligt såg han det. En konfirmand som slank runt hörnet. Tanken var självklar – han är min. Så jagaren började springa. Konfirmanden likaså. Och som de sprang! De sprang och de sprang, långt, långt. Plötsligt slänger sig konfirmanden ner på marken och skriker skräckslaget: Slå mig inte! Det var bara det att det inte var en konfirmand…
Jag höll på att dö igår, förstå skräcken hos den stackars ungdomen som vandrade i sina hemtrakter och plötsligt får en okänd kille som kutar efter honom. Den stackars ungdomen måste ha kutat flera kilometer i ren och skär panik. Men förstå sedan skammen hos den stackars jagaren som skrämt vettet ur pojken! Han hade inte kunnat ursäkta sig nog, vilket är rätt förståeligt! Ja ni, på rymmarnatten kan allt hända.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)