16 Mar

En ljuvlig femåring

Och så fyllde hon äntligen år, vår stora tjej som väntat i månader på sin födelsedag. Nu börjar det kännas som att hon är lite för stor för att jag ska göra någon detaljerad minnesbeskrivning av henne här, men jag är verkligen så glad att få spendera min tid med den här kavata, roliga, klipska, snälla och kreativa lilla människan. Hon suckar lite sådär på låtsas när jag återigen säger att jag älskar henne, men då skulle hon bara veta hur många gånger jag tänker det. Underbara Edith. 

Hennes födelsedagshelg började redan i lördags när ena halvan av vår familj kom på kalas, det vill säga farmor, farfar, faster Hanna och Jakobs moster Anna-Karin. Det trevliga med de små sammanhangen är ju hur mycket man faktiskt hinner prata med gästerna, väldigt uppskattat. Edith fick alldeles underbara presenter och vi bjöd på väldigt god smörgåstårta och morotskaka från Storstrand (perfekt att vara lite local hero samtidigt som man inte behöver förbereda själv hehe) och blåbärstårta från Ekbergs. Och något litet eget bakverk.

Kalastiderna sattes både dagarna till kl. 11 vilket jag tycker är en ypperlig tid för barn som fyller år. De slipper en oäääändlig väntan på att kalaset börjar, de är pigga och nöjda, och man kan bjuda på något salt och enkelt som lunch (så slipper man rodda med det precis innan gästerna kommer). Varmkorv, pepparsåsmackor med etiopisk peppar (EFS-klassikern ni vet), pastasallad osv. Och – den tiden är det också ljust så att man kan fota. Fem plus.

Nåja, på eftermiddagen behövde vi frisk luft och drog iväg med skotern en kort sväng och grillade korv i skymningen. Fridfullt!

Sedan lyckades ett pirrigt födelsedagsbarn somna i rimlig tid, vaknade igen 01.50 för att ropa ”Mamma?? När kommer ni och sjunger?” och jag fick med ett stråk av panik i rösten meddela att vi knappt somnat än. Som tur var somnade hon om och vaknade igen vid halv sju och då var det bara för oss att pallra oss upp och komma in i hennes rum med sång, paket och frukostbricka. Det blev en väldigt harmonisk morgon där vi hann leka med presenter, bygga pussel och duka om inför nästa kalas kl. 11. Då var det mormor, morfar och morbror Martins tur att uppvakta. Sedan fick vi låna bästisen Tilde, vilket nog var dagens höjdpunkt. Återigen en hög av underbara presenter och en ny smörgåstårta att äta från.

Lite senare kom lilla bonusmostern Cecilia förbi, och när gästerna åkt hem hade vi lovat bioeftermiddag med Cecilia och popcorn uppe i vårt improviserad biorum. Max-middag önskades av femåring och sedan var det lek med presenter fram till läggdags.

Och vi föräldrar landade skavfötters i soffan och nickade nöjt mot varandra. Det blev en födelsedagshelg att minnas med glädje. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)