3 Aug

EN ALLDELES EGEN BOK

Det här är bara för coolt. Vet ni vad jag gör nu? Jag läser en bok – och okej det är kanske inte supercoolt i sig eftersom jag gör det rätt ofta – men nu läser jag en bok där jag känner författaren! Författaren är nämligen min vän Emma Asplund, och DET är coolt!! Hon har alldeles själv skrivit ihop en bok som hon har tryckt upp i ett gäng exemplar och jag har fått äran att haffa ett par till mig själv! Jag läser med glädje och sedan ska jag ställa den så fint i bokhyllan och vara så nöjd över att jag känner en som skrivit en bok. Drömmen är att i framtiden, stolt kunna ställa dit ett eget exemplar som jag själv skrivit. Det hade varit något!

För övrigt skriver hon lite om rädsla för bland annat mörker och det är spännande det där. Jag har alltid varit mörkrädd, som så många andra. Jag tyckte i allmänhet att allt blev mycket obehagligare när det blev mörkt, jag hatade att gå hem från en kompis i mörka vinterkvällar eller att gå ut och mata kaninen när det var så där nattsvart ute. Ibland bad jag någon stå vid ytterdörren medan jag sprang, för att liksom vara säker. Men hjärtat bultade så snabbt, så snabbt ändå.

Jag har aldrig liksom funderat på varför man är så mörkrädd, ofta har jag mest tyckt det har varit fånigt eftersom gården eller vägen är samma som i ljus. Men härom dagen läste jag hans förklaring till mörkrädsla i boken ”Gustavs grabb” av Leif GW Persson:

”Mörkret skrämmer oss även idag, och på goda grunder, eftersom det minskar vår förmåga att se, det sinne som bäst skyddar oss mot rent fysiska faror.”

Det blev liksom så självklart genialiskt att läsa det. Det är klart att man är mörkrädd för att man inte ser ordentligt! Inte egentligen för mördare och vargar för de kan ju faktiskt dyka upp på dagen också, men i mörkret kan de ju gömma sig. Och man går och vrider på huvudet som en liten rädd kanin hela tiden. Mörkret är som blinda fläckar och vi tappar kontrollen. Vilken lättnad att veta det! Pjoh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)