1 Nov

EFTERLÄNGTADE KVÄLLSMACKOR

Pust, det är alltid lika skönt att slå sig ner i soffan med kvällsmackorna efter en riktig heldag på skolan! Det är intressant hur man ändå pallar en 13-timmars dag eftersom man är uppe i varv och hur trött man plötsligt känner sig så fort man går in genom ytterdörren.

Så i kväll är kvällsmackorna lite extra efterlängtade av många anledningar. Det är så att jag tycker om rostade mackor med mycket marmelad när jag dricker mitt te. Jag som älskar citron tyckte det var perfekt när jag hittade ett recept på citron- och myntamarmelad! Snabbt så var det gjort – och i kväll ska jag bre ett tjockt lager av detta på mina rostade bröd!

4 citroner
2 dl syltsocker
1 knippe mynta

Gör såhär:
– Pressa saften ur citronerna och koka tillsammans med sockret till blandningen är klar
– För att se om det är klart kan du ta en tallrik som du har haft stående i kylen, hälla ut lite marmelad med en sked på tallriken och dra med skeden genom klicken. Rinner skåran igen så är det inte klart, stannar det så är det klart!
– Häll på burk och blanda i hackad mynta efter smak!

(receptet är taget från den fantastiska bloggen sotasaker)

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)