4 Aug

Edith och Signe

Hej igen! Här lämnar jag er med ett under-isen-inlägg och sedan dröjer det flera dagar innan någon uppdatering kommer. Det är bättre nu! Det var någon slags mjölkstockning som började ge med sig redan dagen efter, framför allt för att jag började använda amningsnapp igen som gjorde otroligt stor skillnad för hur ont amningen gjorde, vilket gjorde att jag faktiskt kunde låta henne amma ut så länge hon ville och därmed göra att mjölkstockningen blev bättre. Hade ju amningsnappen hela tiden förra gången men ville liksom prova om det gick utan den här gången – men det skulle jag inte ha gjort. Eller i alla fall inte så länge som jag gjorde nu, huden skavdes ju helt av från bröstvårtorna och jag fattar inte hur såren ska kunna läka när det bara är någon timme mellan amningarna? Ska jag ha blödande/vätskande sår i flera veckor framåt?

Tycker jag har provat allt, smörjer med Purelan, luftar (trots att det är svårt när mjölken läker), har amningskopp som gör att inget skaver direkt mot huden och att mjölken skvimpar runt och läker, har kört kurer med en gel som Mom har som ska lindra och läka sår osv. Men nej. Såren kvarstår. Någon som har något tips?

Mest är jag nöjd över att psyket är någorlunda återställt, gillar inte att vara i obalans hehe.

Men som sagt, kände mig bättre efter ett par dagar så i veckan har vi till och med hunnit iväg på en liten resa med husbil som vi hyrt av Elin och Lars. Haha det kan gå snabbt i vändningarna här. Men nästan alla runt omkring oss skulle plötsligt iväg och vi hade typ bara varit hemma i ett par veckor så det kändes väldigt lockande att få åka iväg en sväng. Så vi for till Övik och sov ett par nätter på en camping bredvid mor och far som hade husvagnen där, och på vägen hem for vi förbi Lycksele djurpark där Edith fick se både vargar och björnar. Väldigt lyckad liten tur, barnen gjorde både ett exemplariskt restaurangbesök på Pinchos samt framför allt en mycket lyckad hemfärd i bilen! Någon liten svacka där i början av resan ska erkännas, men sammantaget var det roligt att få komma iväg.

Och just ja – nu har lillasyster ett namn!

De här bilderna togs förra veckan, men här ser vi nu Edith och Signe! 


Lämna en kommentar:

 • Maja skriver:

  SIGNE! ?????

 • Anna Marklund skriver:

  Jag hade galet mycket sår på brösten och provade bla Purelan som funkade okej. Men det som gav allra bäst effekt var att smörja med bröstmjölk! Smörjde rikligt lite då och då och tillslut gav såren med sig. Älskar att det är en 100% naturlig ”salva” dessutom =)

  • Emma skriver:

   Ja jag har ju läst att bröstmjölk är bra, men det läker så mycket mjölk just nu så att jag tycker det borde vara insmort hela tiden haha! Men jag ska prova att göra det mer organiserat! Allt bör testas i det här läget 😉 Minns du hur lång tid det tog innan såren började försvinna?

   • Anna Marklund skriver:

    Haha, jo det är sant. Tror att jag smörjde bröstmjölk först och sen toppade jag med lite purelan så att det som blev en hinna som stängde inne mjölken. Minns inte hur lång tid det tog innan det blev bättre, kanske typ en vecka eller nåt. Håll ut!

 • Lisa Olsson skriver:

  När Linn var liten fick jag ett ark med ”aktivt plåster” från min barnmorska som speedade på hudens läkningsprocess mellan amningstillfällena och säkerställde att bröstvårtan inte ”torkade ihop” med mitt amningsinlägg. Googlade runt och hittade detta som verkar vara typ samma. Rekommenderar!

  https://www.med24.se/nursicare-amningsinlaegg-6-st

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)