16 Mar

Edith 4 år

Och så blev hon fyra år, vår älskade storasyster. Det var som att något hände under det där långa jullovet och i stort sett varje vecka är det någon av förskolepedagogerna som påpekar det, att ”ja det har gått jättebra idag, och alla andra dagar för hon alltså hon är verkligen bara så lugn och harmonisk, något hände där över jul”. Och vi märker det själva också, hon går att resonera med även när hon blir arg (när hon blir riktigt övertrött är fortfarande den stunden där man vill undvika konflikter, och så har det alltid varit), hon kan berätta vad hon vill och känner, hon vill hjälpa till och är otroligt duktig och omhändertagande med lillasyster. Även om hon ibland också vänligt men bestämt stänger dörren till hennes rum för att få leka ifred, vilket man sannerligen förstår när man ser hur lillasyster demolerar playmo-världen.

Jag har reflekterat över det förut, men jag känner så mycket när jag tittar på henne. Min stora lilla. Hur jag som ung trodde att jag kanske aldrig skulle kunna få barn (helt ovetenskapligt, trodde bara det skulle vara något slags ödets nyck när jag längtade så mycket efter just barn), hur hon har fått lära mig att bli mamma på både gott och ont. Hon har sett mina bästa och sämsta sidor, och allt hon gett är villkorslös kärlek tillbaka. Jag älskar hennes roliga uttryck som hon säger, hur hon dansar och hur hon skrattar. Att vara med henne.

När jag får ligga nära henne på kvällarna i hennes rum med läslampan på, och hur vi efter utläst bok lägger oss mitt emot varandra, och hennes knubbiga lilla hand håller mig runt nacken.

Ingen annan är som du. Edith, min Edith. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)