8 Apr

Diagnos fastställd.

Jag är väldigt ovan att ”arbeta hemifrån” vilket jag gör konstant nu för tiden och typ sju veckor framåt när jag sitter med C-arbetet. Detta resulterar i oväntade beteenden från mig själv. Bland annat märker jag av en ”piller-rastlöshet” som jag inte märkt av förut. Jag sitter konstant och skakar på benen, jag knäpper med pennan, jag frasar i papper – ja, ni förstår.

Sedan blir man också sjukligt sällskapssjuk. Det är nästan så att jag räknar ner minuter tills Jakob kommer hem. Vid 18-snåret när det låter i dörren stapplar jag mot hallen. Ögonen är rödsprängda, det hänger lite dregel i mungipan och jag vinglar framåt som en stupfull gubbe med atros. Ser mig själv i spegeln på vägen mot dörren, gör en svepande rörelse med baksidan av högerhanden och torkar snabbt bort dreglet. När Jakob kliver in hälsar jag stammande, kraxar, rösten har inte använts på hela dagen. ”Heej, hejhejhej hejj Jakob! Är du hemma?” Ler, går närmare, Jakob ryms inte ens att komma in ordentligt, kollar på mig med misstänksam blick. ”Vad är det med dig?” undrar han medan han milt knuffar undan mig för att kunna dra igen dörren så att jag inte smiter ut till grannarna. ”Det är BRAAA, hur är det sjäääälv? Hur har du haft det idaaaag? Jag har gjort middag, vill du ätaa, vet du vad jag fick för mail idag, har du hört att Leffe har fått jobb, vad har du för planer för kvällen?”

Då ringer det i Jakobs telefon och han svarar. Tar av sig skorna, pratar och går in mot köket. Skärpan i mina ögon är genast där. Jag blir förtvivlad. Sakta, sakta smyger jag bakom honom med ondskefull blick och när han minst anar det rycker jag telefonen ur handen, stampar på den och skrattar hysteriskt ”Hahhhaha!!” medan ögonen onaturligt rullar bakåt. Plötsligt blir det tyst. Jakob stirrar på mig med gapande mun.

”Så, har du haft en bra dag?” säger jag och vispar till mobil-liket med foten så att det glider iväg längs golvet.

Såhär brukade jag aldrig göra förut? Det känns nästan lite… obehagligt? Jag tror att jag måste sätta mig på skolan och plugga i morgon. Då kanske jag i alla fall slipper harkla mig så förgjordat när Jakob kommer hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)