28 Jan

Det genuina pysslandet

Idag slutade vi tidigt och efter att jag hade läst och förberett mig inför morgondagens föreläsning så belönade jag mig själv med ett par timmars scrapbooking – det var länge sedan! För mig är scrap grunden till mitt pysslande. Det var liksom där allt började. Jag minns att jag ville göra ett litet album till Jakob i present (det albumet har jag för övrigt ingen aning om var det är nu?) och köpte ett start-kit på Clas Ohlsons. Det var rätt fula saker i det dock, men jag köpte lite här och lite där och tänka sig, det blev ett album ändå. Sedan började jag göra egna album och jag minns att jag kunde sitta i timmar på söndagarna och scrappa medan jag såg One Tree Hill.

Under åren har intresset utvecklats, nu gillar jag tillexempel att baka minst lika mycket som pysslande. Jag stöper gärna ljus, viker askar, gör smycken, dekorerar tårtor – men allt började med scrapbookingen. Vilket för övrigt tar grymt lång tid.. Jag är fortfarande på förra sommaren! Ännu värre blev det efter att jag började blogga eftersom det finns tusen bilder som jag vill ha med i albumen. Men det härliga klippandet och klistrandet är ändå rätt fint. Lite vardagsterapi, sådär.

I kväll ska jag prova något nytt, jag ska nämligen testa min glassmaskin som jag fick i julklapp! Pappa har redan provat sin (han fick också en), och han var tyvärr inte helt nöjd med resultatet. Så nu är spänningen olidlig, var det förarfel eller inte…? Jag har flera mumsiga glassrecept som jag ska prova. Självklart ska jag inte äta glassen själv, det förstår ni väl? Jag äter ju inte söta saker på vardagarna… Så det så….

Lämna en kommentar:

 • llEmmall skriver:

  Du gör sååå himla fina scrapbookingskort/bilder!
  Är lite nyfiken hur du gör de där ”överskrifterna” i svart/vitt? 🙂 Speciell apparat eller liknande?
  kram!

  • Emma skriver:

   Tack så jättemycket! 🙂 Ja, jag gör dem i en dymo, min är en ljusblå, enkel Dymo junior, finns att köpa på Clas Ohlsons för typ 99 pengar – väldigt bra investering!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)