22 Okt

Det förbjudna ordet

…i helgen slog det till. Det är märkligt, för mig kommer det nästan över en dag. Från att vara helt in the moment med hösten så kommer plötsligt suget och slår till. Poff! Julen är i antågande! Juuuuul!

Jag har bara helt gett upp med att försöka smyga med julen under november, utan härmed tillkännager jag att november numera också är en julmånad. Vad ska man annars ha den till?? November är min förberedelsemånad. Då ska det googlas på inspiration, planeras och köpas julklappar, komma i stämning med julmusik, pynta huset och planera bakverk. Göra listor! Så att det sen till första advent bara är att luta sig tillbaka och julmysa hela december. Baka det där som man redan klurat på, äta clementiner och pepparkakor, åka på julkonserter och äta julbord. Fantastiskt.

Förstår verkligen inte de som brinner för att ”hålla på julen” ändå fram till första advent och sedan gorma över att det är så stressigt med jul. Det är helt och hållet en planeringsmiss, om man frågar mig. ”Man blir ju less på julen ifall man börjar så tidigt” muttrar någon, men när någonsin säger man så om något annat? ”Jag blir så less på sommaren om det blir varmt redan i maj” sa ingen. Och ja, efter nyår kan man sedan glatt gå vidare efter julens bravader.

Jag vet knappt var jag ska börja nu när man har hus. Jag tror jag är extra sugen i år för att vi missade hela förra julen i all renovering och flytt, och samma var det 2014 när vi bytte lägenhet. Jag ligger alltså två jular efter, under de senaste tre åren. Vad ska jag ha för stil på julpynten som passar till huset?? Rött, ljust trä och naturtema? Dörrkransar, ljusslingor, blomuppsättningar? Julgranspynt till vår första gran?? Som jag ska surfa inspiration.

”Hur ska du ha råd med allt” undrar kanske du. Och ja du, det undrar jag med.

Julklappar 2015_4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)