18 Mar

Dahlior och vardagsrum

Jag får ändå säga att jag onekligen präglas av människor runt omkring mig och i mina flöden, det känns som att jag ofta inspireras till olika saker där. Känner inte ni ofta att allt känns så roligt att prova på? Dreja? Odla? Renovera ett gammalt hus? Skaffa höns och kläcka kycklingar? Göra surdegsbröd? Äh, det kanske bara är jag och min popcornhjärna som sätter igång på allt som hör till ”skapa med händerna”-kategorin.

Senaste nycken som det faktiskt kändes rätt länge som att jag skulle kunna stå emot är dahlia-hysterin. Tänkte att jag inte var så sugen på att förodla något i år eftersom det ändå ofta (alltid) slutar med att jag åker och köper färdiga plantor där i slutet av maj och petar ner i pallkragarna. Men, så tänkte jag – va sjutton, det är ju ändå en aktivitet som är lite mysig just precis nu, man behöver inte alltid tänka att det ska leda till något senare. Och så har jag fått höra att det är ”lätt” med dahlior.

Nåja. Det återstår att se. Har ändrat inställningen till odlingen, förr ville jag mest odla ätbara saker men nu känner jag typ tvärtom – att jag mest vill odla härliga blommor att ta in i buketter. Det var inte så många, men jag var ändå så lycklig för varje bukett jag fick plocka in där under sensommaren och ställa på köksbordet.

En annan inspiration som kanske mer kommer inifrån på grund av hela corona-life är ju ”göra om hemmet”-ilet. Vi gör ju väldigt sällan några stora förändringar (förutom i typ barnrummen), mest för att det alltid slutar med att det tar lång tid för mig och Jakob att komma överens, och det är också svårt att möblera om eller så. Men nu har jag länge varit så sugen på lite nytt kring vardagsrumsdelen, och även plocka bort lite av allt det svarta. Så, det rangliga svarta soffbordet åkte bort och istället beställde jag ett i ljust trä. Sedan hade jag någon bild av att jag ville ha färger i skogsgrön, senapsgul och puderrosa. Så, istället för ny fåtölj beställde jag nytt grönt överdrag från Bemz och så något nytt kuddfodral på det. Blev riktigt ljust och luftigt! Perfekt light-uppdatering.

Nästa projekt blir mer mot våren, när jag siktar mot att få färdigt ett växthus. Antingen med ett gäng fina gamla fönster som står hos Jakobs föräldrar, eller så beställa ett nytt. Men ett växthus ska det bli!

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)