24 Maj

Citron- och limepaj direkt från formen

Jag är alldeles särskilt förtjust i lite sura ingredienser i bakverk. Citron och lime är två måsten hemma hos oss, det ska liksom bara finnas ifall man behöver svänga ihop en citronmuffins eller så. Älskar att skriva ”svänga ihop” som att det bara är att vifta med trollspöet för att få lite nybakta muffins, hehe.

Idag gjorde jag en citron- och limepaj som jag gick och små-åt på ungefär hela dagen. Jag liksom gröpte ut direkt från den lilla pajformen så fort jag blev sugen. Jag ber om ursäkt pajen – det var ovärdigt. Inte ens lite vispad grädde fick du vid sidan. Men du var bara sååå god!

Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 citron, skal och saft
1 lime, skal och saft

Gör såhär:
– Pajskalet: Låt smöret bli rumsvarmt och rör ihop det med socker och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
– Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen i typ 30 minuter eller i frysen i typ 10 minuter.

– Fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden.
– Riv skalet på limen och citronen och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 30 minuter.

– Servera och gröp ut pajen direkt från formen! Eller ja, det går äta på assietter också…

20130524-214106.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)