10 Apr

Bröllopsdukning och dekoration

Jag tänker att även om jag nu inte la upp så mycket ”pre wedding” så tänker jag att för de som är intresserade så kan jag ju nu i efterhand ändå dela med mig av lite bilder från exempelvis dukning och dekoration!

Jag delar upp det i rubriker, okej? Det blir liksom härligare då när allt är sådär uppordnat och fint.

Färgtema:
Jag hade bestämt mig för att vi redan från början skulle välja färger som liksom skulle gå rakt igenom hela bröllopet. Nyckelord var vår, fräscht och lätt. Tillslut körde vi på fem olika nyanser som alltså blev en ljusare rosa, en mörkare gammelrosa, en ljusblå, en mörkare blå samt en mörkare gul för att bryta av.

Inbjudan:
I inbjudan försökte vi hålla det cleant och ta med så lite information som möjligt. Inbjudningarna skickade vi iväg till Optimal print för tryck vilket funkade jättebra. Det kostade cirka 300 kronor för typ 50 kort vilket ju är ingenting jämfört med att exempelvis pyssla själv. Vi tog tjockt, matt papper och sedan köpte jag ljusblåa kuvert som jag skrev adresser på själv.

Webbsida:
Med så lite information som möjligt på inbjudningarna behövde vi ju ändå någon annanstans att skriva info, så på korten hänvisade vi till en webbplats, emmaochjakob.com, där gästerna kunde anmäla sig samt läsa mer information. Domännamnet köpte vi för cirka 125 kronor och sedan gjorde Jakob sidan med hjälp av en wordpressmall som han gjort tidigare (där har man ju onekligen lite tur att maken är webbutvecklare, annars förstår jag att det är svårare).

Men för oss var det lätt och smidigt! Både att kunna ändra informationen eftersom, samt att få in anmälningarna på ett och samma ställe digitalt.

Festhäfte:
Till festhäftet fortsatte vi med samma färgtema och samma trekanter, och där fanns meny, gästbeskrivningar samt ”lite skoj”-sidor som värdarna gjort. Där gjorde vi så att vi själva skrev gästbeskrivningarna samt samlade in bilder och gjorde layouten till häftet, sedan skickade vi filen till värdarna så att de kunde lägga till något mer och sedan skickade de vidare till tryck. Nu fick Jakob tryckkostnaden som bröllopspresent av jobbet (tackarrr!), men annars tror jag ett sådant tryck går på någon tusenlapp.

Dekoration till lokalen:
Till lokalen hade jag bestämt att det skulle hänga vimplar i taket, det kändes liksom härligt och gick såklart i samma trekantstema som inbjudningar och häfte. Och som vi gjorde vimplar alltså. Jag köpte och hittade rätt färger på A3-papper, skar ut lämpliga trekanter med en skärmaskin som jag lånade på jobbet, köpte grovt naturfärgat snöre och sedan bjöd jag in ett gäng damer från familjen till ett par pysselkvällar där vi alltså sammanlagt gjorde 100 meter vimpel. Japp, ni läste rätt. Men det var både trevliga kvällar, det användes och det såg bra ut!

Över honnörsbordet samt över serveringsbord hade vi pompoms i pastellfärger.

Blommor:
Blommorna som användes till bordsdekorationen var ranunkel, och det var även blomman jag hade i brudbuketten. Mycket tacksam blomma! Blommorna beställde jag på Interflora, kostade kanske en tusenlapp. Vi hade samlat ihop ett gäng små snapsglas i olika varianter och i dessa gjorde Jakobs mamma Lotta ett kanonjobb med att knipsa små ranunkel, samt även murgröna, någon limeblomma som jag inte vet namnet på och lite videkvistar, och sätta dem i glasen. Dessa stod alltså i klungor på de runda borden tillsammans med några ljus och på virkade dukar som vi hade köpt på Åhléns.

Dukning:
Till dukningen var det också pyssel, hehe. På varje tallrik låg ett häfte, samt en servett i blandade färger (rosa, blått och gult) köpta på Lagerhouse. Servetterna hade pysselgänget rullat ihop och knutit en rosett runt av natursnöret som jag köpte på Panduro. Där fanns placeringskorten som jag hade skrivit ut på lite tjockare A3-papper, och de sattes fast med små träklädnypor som även de var köpta på Panduro. Sedan låg där också vikta fåglar och det var detta som var pysslet. Vi i pysselgänget vek alltså cirka 110 tranor i olika färger. Hehe. Men det blev som härligt! Trevligt också när man får göra något som ändå tar lite tid, det känns som gediget!

Pjos, det var nog allt! Någon som förresten behöver 100 meter vimpel?? Inte…?

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)