7 Jun

BROCCOLI- OCH ÄDELOSTPAJ

Jag vet inte varför jag har fått för mig att paj är så besvärligt. Okej, det är några fler moment än korv och makaroner, men med köksmaskinen som knådar pajdeg så tar det inte alls särskilt lång tid. Igår gjorde jag och Jakob broccoli- och ädelostpaj, supermumsigt. Det blir liksom lite mer sting i äggstanningen ifall man har ädelost. Plus att det är en fantastisk värma-upp-dagen-efter-mat! Och tänka sig, det är precis vad jag ska göra nu!

Pajskal:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:
6-8 broccolibuketter
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 burk crème fraiche
150 g riven ädelost
1 pkt bacon
Salt och peppar

Gör såhär:
Blanda ingredienserna till pajdegen och låt den ligga kallt en stund. Tryck ut i en rund pajform och nagga botten. Förgrädda i 225 grader ca 10 minuter.

Förväll broccolin (värm upp utan att koka) i lättsaltat vatten och fördela den i pajskalet. Strö på osten. Klipp bacon i mindre bitar och stek den knaprig. Blanda ägg, grädde, crème fraiche och kryddor och häll blandningen över broccolin. Lägg på bacon och grädda i 200 grader ca 20 min.

Ät och njut! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)