28 Jan

Råka öva på att rita

Alltså, vad är det med mig och januari? Tänkte precis skriva att jag är i ett sådant inspirationsflow och kände bara… skrev inte jag om det förra året typ samma tid? Och efter en snabb titt i arkivet konstaterar jag att – japp, ungefär precis samma.

Jag blir bara så sugen på att rita, läsa och skriva listor. Kan knappt hålla mig från att googla kalasgrejer till Edith eller fundera kring jobbkurser jag vill gå, söka  på saker jag vill lära mig. Det känns också som att det är en tid där jag blir lite extra introvert, jag drömmer om att bara sitta uppkrupen i soffan med massa kreativt material runt mig (och böcker!) och sedan rita och läsa i minst en helg. Eller två veckor. I Thailand. Så oerhört drömmigt.

Jag fick låna en ipad pro av kusin Elin, så ett par dagar nu har jag suttit och försökt öva och se tutorials om appen Procreate. Väldigt beroendeframkallande. Och svårt! Lite synd också att man ska behöva se hennes galleri varje gång jag klickar in mig på appen, eftersom våra kunskapsnivåer är…. olika. Hennes är som en hemgjord semla med egengjord mandelmassa och extra mycket grädde, medan min är lite mer som en kvarglömd smula falu råg-rut efter en stressig tisdagsfrukost.

Nåja, övning ger färdighet men det slår mig som så ofta tidigare att jag aldrig har tid att bli bra på något på riktigt. Jag gör lite av allt i den kreativa världen, men klarar inte av att vara dålig på något tillräckligt länge för att faktiskt hinna bli bra. Det är prestationsångesten i mig som lyser igenom. ”Fy vad fult!!” och så suddar man desperat. Försöker att rita bara för att det är mysigt och inte ”måste bli något”.

Nåja, roligt är det i alla fall och jag har införskaffat en ny 2020-anteckningsbok som jag gör mina listor i. Det var verkligen överraskande roligt att ha 2019-boken förra året, och jag har använt den till alla stora planeringsgrejer. Det blir som en dagbok över händelserna. Och – man råkar öva på att rita lite, mitt i allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)