12 Mar

Bebisgos

För någon helg sedan bjöd vi hit Johanna och Nils på frukost för att få träffa dem, Ingrid och framför allt lille Alfred som vi inte hade träffat! Otroligt mysigt att träffa dem alla, och få höra om hur allt har gått (mitt favoritämne: förlossningar och tiden efteråt).

Angående att få gosa med bebis igen så känns det spontant som att man brukar känna att ”oj, va länge sedan det var som min bebis var så här liten” men jag kände mer att ”oj, hon är faktiskt inte längre så här liten” – det är som att hon är typ nyfödd i mitt huvud och så inser jag att hon inte är det. Småsyskon blir sannerligen små längre, när Edith var snart 8 månader så var hon ju typ vuxen i min hjärna. Hehe. Kände också att det var rätt skönt att vår bebistid börjar ha passerat (nåja, någon månad kvar), tycker att det bara blir bättre och bättre första åren.

Det var så mysigt att hålla den lilla lätta kroppen! Och storasyster Ingrid (som ju också är ganska liten). Vilken stjärna! Det märktes tydligt att Edith liksom börjar förstå att barn är yngre än henne och att hon då behöver anpassar sig, istället för att bråka om att någon tar hennes saker så var det mer ”ojdå, hon är lite busig” med tålmodig liten suck. Eller som när hon frågade Ingrid om hon ville leka kurragömma och Ingrid ler världens största leende och säger ”HÄJ!”.

Små paket fick de såklart också, och är det något som jag har lärt mig som tvåbarnsförälder så är det hur mycket man uppskattar när storasyskonet också får något litet, att man liksom firar dem också och grattar till att de har blivit ett storasyskon! Så att fokus inte bara blir på nytillskottet. För bebisen spelar det ju inte någon roll precis. Behöver inte vara något stort, här var det en liten målarbok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)