21 Okt

Bebisbakis

Hjälp vad trött jag är. Alltså inte som i ”gäspar hela tiden” utan som i ”deppigt slutkörd med konstant huvudvärk i bakgrunden”. Haha ja ni! Ibland är man bara en sådan småbarnsförälder-klyscha, men Signe har inga kanonnätter nu precis. Och samma gäller övriga två, Edith och Jakob (!) passar på att sova oroligt och prata i sömnen och jag är nog den enda som vaknar vid alla tillfällen som övriga tre samlar ihop vilket innebär att jag sällan sover mer än en timme i sträck. Sömntortyr för mig som är en riktig nattsovare!

Jag veeet att det inte är farligt att vara trött i perioder, men det blir så många tråkiga eftersvallningar. Dåligt tålamod, lättirriterad och sådär att man får ångest av att behöva åka iväg på saker men nästan ännu mer ångest av att ta det lugnt hemma eftersom tiden går så långsamt tills nästa stund du får sova. Eller när man känner att man trots tröttheten gruvar för natten eftersom den är ”ett enda långt pass”.

Det gör också att jag längtar tills bebistiden är förbi. Kan bli så matt av allt omhändertagande ibland, amning, bytning, sövande och vaggande. Vill bara hänga med mina barn som vanligt folk. Prata med dem, kramas och göra roliga saker. Hehe. Till skillnad från när Edith var bebis och alla andra också hade bebisar och var i samma fas och lagom trötta så är vi nu ganska själva i det här, och allt jag (tycker mig) se i flödet är ensamma kärleksweekends, biokvällar med vänner, restaurang med skötning utan att behöva oroa sig för arg kvällsbebis osv osv. Det vill säga – precis det jag drömmer om just nu.

Ah, jag vet ju att det går (rätt) fort så är bebistiden förbi och över. Ville bara skriva av mig lite.

Så! Nu kom Jakob och Edith just tillbaka så nu blir det söndagsmiddag och glass! Kolhydrater är bästa boten mot sömnbrist. Vet ni väl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)