5 Mar

Att slutföra

Jag fortsätter med navelskådningen av mig själv, men det här är ju ändå min blogg. En egenskap som jag nog alltid har haft men som jag på senaste tiden har satt ord på är att jag är en slutförare. Jag vill göra klart! Bocka av! Om jag har bestämt att jag vill ha fotoböcker för varje år så fortsätter jag sätta mig och beställa, år för år. Om jag har börjat skriva/fota månadsbilder/”annat” med mitt första barn, så har Signe självklart en bok där jag skriver in på samma sätt som jag gjorde med Edith.

Det här är ju på gott och ont, för det gör ju också att jag är sen med att släppa saker som jag kanske borde ha slutat med för länge sen. Det bär mig liksom emot med själva ”att sluta”, nästan oavsett vad det är. Och även om jag istället börjat med något annat. Om jag slutar vara TG-ledare så mår jag dåligt över det, även om jag börjat vara ledare för de små barnen osv. Det är djupt rotat att ”har jag sagt att jag ska göra något så gör jag det”. Något som ju kommer från att mor och far alltid präntat in det, att ”du behöver inte spela fotboll men har du sagt att du ska vara med så åker du på träningarna, punkt slut.” Samma med luciatåget, kören eller innebandyn. Ändå en rimlig uppfostran tycker jag. Både av respekt till de föräldrar/ledare/lärare som ordnat något, samt till medspelare och kamrater.

Jag ogillar även att ställa in träffar. Och baksidan är även att jag ogillar när andra ställer in saker. Jag blir liksom lite stött märker jag, som att förberedelsen nonchaleras? Men det handlar i och för sig mycket om att jag inte heller gillar när saker inte blir som planerat. Ofta är jag så pass planerad att det inte blir några överraskningar, men när det då väl händer något oförberett så är besvikelsen stor. Och jag menar – folk måste ju få bli sjuka? Väder inträffar? De kanske har en dålig dag? Trötta?

Visst har jag många härliga egenskaper? Höga krav på andras närvaro och ingen förmåga att tänka om när något går snett. Ah, egentligen är slutförandet en egenskap som jag värdesätter (i jobbsammanhang är den väldigt bra exempelvis) men som med allt annat hos sig själv får det gärna utvärderas emellanåt.

Hur är ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)