18 Feb

Att planera presenter

Om jag snart har köpt färdigt presenter till Ediths femårsdag? Om en månad? Ja. Även beställt några temaprylar (hon har valt Trolls som tema i år), samt presentpapper.

Om jag vet att det möjligtvis är ett orimligt beteende och att man skulle kunna tro att jag längtar mer än den faktiska femåringen? Ja och nej. För jag undrar om blivande femåringar är de som längtar allra mest till sin födelsedag. Vi var nog knappt in i januari när Ediths frustration var stor för att det var så hemskt länge kvar. När hon frågar hur många dagar och man behöver svara ”typ 53…?”.

Nåja, med det sagt är min pepp bara snäppet mindre. Jamen jag som älskar att planera sådant i vanliga fall är ju nu helt utsvulten på kalas att se fram emot. Även om det inte blir ett stort kalas, som i vanliga fall. Försöker intala mig själv att det faktiskt inte gör något att kalasprylarna ligger redo någon vecka innan, det kan ju omöjligt vara ett stort problem?

Ska vi också prata lite om presenter? Än så länge finns ju oändligt med roliga saker att ge till sina barn. Nåja, lite svårare är det till det yngre barnet som ju då har rätt mycket för den åldern redan, men med det äldre så är det ju nya områden att utveckla hela tiden.

Eftersom mina barn sällan har någon tydlig önskelista utan liksom önskar ”allt och inget” (och sedan blir glada för allt), så brukar jag tänka att det helst ska innehålla något från alla dessa kategorier:

  • Läsning
  • Spel
  • Pyssel
  • Lek
  • Fysisk aktivitet

I år tänker jag att femåringen ska få ett Vem där-spel, en Bamse-prenumeration (hon älskar att få post i brevlådan) och som lek introducerar jag nu lite lego i vårt hem. Vi har ju som hört till Playmo-sidan, men jag märker att det är trevligt att ha leksaker som kan tas fram tillfälligt och som inte står framme hela tiden, och till den kategorin tänker jag att lego hör. ”Vill ni leka med legot en stund?” På pysselfronten satsar vi nu vidare på pärleriet som har gått upp som en favoritaktivitet senaste månaderna. Det blir äntligen ordentlig pärlförvaring, några nya pärlor och en pärlbok så att hon själv ska kunna sitta med mönster. Nu lånar hon min telefon men där är ju inte alltid så lätt att se hur man ska göra.

Till fysisk aktivitet tänker jag att det hade varit roligt med typ balansstenar eftersom det görs många hinderbanor här hemma, det borde hon väl inte vara för stor för riktigt än va? Men det tipset får jag i så fall skicka vidare till någon släkting.

Det kan inte bara vara jag som tycker sådant här är roligt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)