11 Mar

Att längta efter kalas

På torsdag fyller äldsta dottern tre år. Och bara det är ju fantastiskt, men låt oss prata en stund om att längta efter födelsedag. Nej, alltså inte hon som fyller år, utan det är jag som längtar efter hennes födelsedag. Det blir bara roligare och roligare för varje år! Jag längtar efter att få ställa iordning huset med ballonger och serpentiner kvällen innan när hon lagt sig, jag längtar efter att slå in paketen, efter att få öppna (!) paketen och se hennes min – och få leka med sakerna! Vi fortsätter på tema playmobil och det ska bli så kul att bygga ut playmo-världen!! Jag längtar efter hennes min när vi kommer in med brickan på morgonen och sjunger för henne, stunden innan gästerna kommer på kalaset på lördag, att få ställa i ordning fika och göra långbord.

Ja ni. Det är verkligen en gåva att kunna glädjas åt det lilla, hehe. Helst av allt hade jag också velat att vi alltid är lediga hela familjen den dagen de fyller år, och gör något roligt tillsammans. I år tror jag dock att jag måste jobba, har precis börjat om och jobbar bara två dagar i veckan men hoppas kunna sluta tidigare. På eftermiddagen kommer mor- och farföräldrarna på ett minikalas med middag.

Jag läste ett inlägg från Underbara Clara om högtider och kände igen mig i vartenda ord. Traditioner och kalas innehåller liksom allt jag gillar! Planering, förberedelse, bakning, pynta, ledighet med familjen, gäster.

Vi har redan fyllt frysen (bara det här att nu kunna baka fikat till kalaset tillsammans) med diverse sorter, och igår bakade vi bullar. Men, det var så roligt, så idag var vi tvungna att baka en laddning till och ta med smakprover till Lina och grabbarna. Vi lekte ute i vårsolen och åt bullar. Underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)