21 Maj

Att göra matlagning roligare

Alltså det finns inget som gör mig så glad som när jag hör att ni provar olika recept från bloggen! Oftast är det ju rätt tyst bland kommentarerna här, och man undrar ifall det är någon som läser – men sedan träffar man någon av er vid olika tillfällen och hör att ni har testat något som ni tyckte var gott och det är bara sååå roligt! Speciellt när det gäller det vegetariska, för då blir man så glad över att ni kanske har provat något som ni annars inte skulle ha provat och det är ju extra roligt.

Vi fortsätter i alla fall med det vegetariska på veckorna och vi provar en hel del nya recept. I veckan åt vi bland annat en ny favorit för Edith, nämligen majsplättar (alltså vanliga plättar med majskorn), keso och en tomatsallad. Edith slukade vartenda korn av mat, och det var helt okej för oss också! Väldigt lätt att göra.

Alltså, jag vill verkligen slå ett slag för att göra mat roligt! Det ska göras alldeles för många gånger under en vecka för att man ska fortsätta låta det vara ett jobbigt måste, se till att åtminstone göra det roligare! För er skull och för eventuella barns skull. Jag lovar, det kan bli roligare!

Mina bästa gör-maten-roligare-tips:

  • Hitta spännande maträtter som ni är sugna på att prova
  • Veckohandla under helgen så att det slipper bli ett ångestmoment varje eftermiddag när ni hunnit bli trötta
  • Laga maten tillsammans ifall du har en partner, låt barnen hjälpa till och smaka under tiden (Edith mumsar i sig allt möjligt när hon är hungrig)
  • Prata om maten ni har gjort, vad var gott, vad var mindre gott, vad ska ni göra annorlunda nästa gång?
  • Prata om mat med andra! Vad äter ni hemma? Har ni något bra tips?

En färgglad broccolipasta vi åt härom dagen. 

Broccolipasta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)