2 Mar

”Är du en utemänniska?”

Pratade med en bekant igår som det var länge sedan jag pratade med och då sa hon: ”…för visst är du inte så förtjust i att vara ute?” Och spontant har hon ju helt rätt, har alltid varit en innekatt. Men samtidigt när hon sa det var min impuls ändå att säga: ”Joho – jag gillar visst att vara ute!” För så är det ju, att jag tror redan när vi flyttade hit till huset, men även när vi kunde börja vara ute med tjejerna så blev jag åtminstone mindre oförtjust. Och sedan nu det här senaste året, där utomhus verkligen har blivit ett vardagsrum, ett nödvändigt ont för att få träffa de man tycker om, jamen då har inställningen sakta förändrats. Att inte ha alternativet att krypa in igen har gjort att man behövt hantera allt utomhus och märkt att det går. Fryser då så går det ofta få upp värmen igen. Det går att pyssla med små tillbehörsburkar även utanför hemmet, det behöver inte bara vara falukorv och ketchup. Och framför allt – bra kläder för både barn och vuxna är en otroligt värd investering om man ska leva här uppe.

Nåja, jag trivs fortfarande bra inne – speciellt på sommaren höll jag på att säga. Tycker som sagt det är mycket lättare att hantera kyla än att försöka fly värme. Men, det är ändå fint att återigen få känna att jag lever och får förändras genom livet. Vissa hävdar att människor aldrig förändras, men det vet jag att man gör. Eller åtminstone om man är öppen för det. Man förändras i relationer, i erfarenhet av livet, i reflektion och upptäckter. Det är härligt, tycker jag!

Med det sagt spenderade vi givetvis föregående helg skotrandes i närområdet. I lördags var vi en hel karavan med skotrar och pulkor när vänner strålade samman, och som jag njöt av att sitta där i den gigantiska snögropen som vi (nåja, någon annan) grävde fram. Tillsammans med vänner och många barn (!) som leker med varandra. Sedan på kvällen sov Cecilia över och så på söndagen drog vi till ett berg i närheten där vi gjorde lunch och mötte upp mor och far som tog turskidorna dit. Både imponerande att de skidrade dit och väldigt trevligt att få vara med dem!

Sedan fick vi avsluta söndagen med lyxen att som vanligt få god middag och underhållning av svärföräldrarna och på hemvägen konstaterade vi att det sannerligen var en helg helt i vår smak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)