26 Sep

Äppelkoma utan dess like

Jag älskar tanken på att hämta in massor av naturens godsaker under hösten och sedan bunkra, sylta och safta inför vintern. Så väldans mysigt! Sedan kommer ju den lilla detaljen att naturens godsaker inte flödar i en lägenhet. Tyvärr. Men, vilken tur då att man får massvis med äpplen från pappa som han i sin tur fått från farmor (och som han har hunnit safta typ sex liter på, då förstår ni kanske hur mycket det var). Lycka! Jag tänkte att oj, det här gör jag lätt av med. Så jag började med äppeldrickan. Fyra-fem liter senare var kastrullen full. Då fortsatte jag med äppelmos. Ett par burkar senare fanns det fortfarande massor med äpplen kvar. Jag gör en äppelpaj tänkte jag, nej jag gör TVÅ bara för att jag nu ändå har ett gäng äpplen.

Nu då? Nope. 25-30 äpplen ligger fortfarande i korgen. Och nu har jag slut på äppelidéer! Några tips?

Äppelmoset gjorde jag med det här receptet. Äppelpajen som jag snabbt hittade här var otroooligt god! Alldeles knäckig och härlig med äpplen som smakar surt och sött på samma gång. Mums!

För övrigt laddar jag mentalt inför min mastodontdag imorgon. Hela dagen är uppbokad, oftast ligger det lite omlott också vilket kan skapa problem. Men, vad gör väl det om hundra år? Det är ju bara en dag..? Hur mycket kan gå fel…? Eller…….?

Lämna en kommentar:

 • Lina skriver:

  Ååååh, ser ju jättegott ut! Tänk om man hade någon här som man kunde få äpplen av. Nu får jag nöja mig med köpesäppelmos….

  • Emma skriver:

   Vet du, det är faktiskt inget fel med köpesäppelmos.. Mitt blev inte ens särskilt bra faktiskt, alldeles för vattnigt! Får väl använda resterande äpplen till att göra nytt 😉

   • Lina skriver:

    Haha, äsch då! Ja, du har ju då äpplen till det i alla fall!
    Mamma tipsar annars om att du kan göra chutney. Vet inte vad det är och vad man har det till, men hon gör sådan ikväll. Ring och hör efter receptet, vetja! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)