14 Nov

8 månader

Och så var hon åtta månader, vår lilla klätterapa! Det kändes verkligen som att det fysiska hindret lossnade i och med att krypningen drog igång, som det ska ställas upp mot saker just nu. Klättra över oss när vi sitter på golvet. Hela tiden. Saken är ju den att hon är fullkomligt livsfarlig när hon står upp, för det finns ju ingen koppling alls till att hon måste hålla i sig. Så idag har hon fallit två gånger och blivit ledsen…. Hon som annars inte gråter så lätt. Åh så synd man tycker om henne, men det går ju så väldans fort ibland när hon bara drar sig upp och sedan faller handlöst i samma stund. Jaja, de är nog tåligare än vad man tror.

Nu har vi även slutat amma helt! Vi har ju kört med morgon och eftermiddag ett tag men sedan var det som att hon tappade intresset. Så då kände jag mig också rätt klar. Nu äter hon gröt till frukost, sedan mat till lunch, frukt till mellanmål, mat till middag, välling innan läggning.

Sömnen är det väl rätt bra med, hon sover bra på dagen och somnar jättebra både dag och kväll, men på nätterna vaknar hon fortfarande minst två gånger för välling. Och flyttas över till vår säng. Men just den biten håller jag inte alls farlig. Det är den där vällingsblandningen som gör oss som små zoombies, hehe.

Det är även nu på väg två små tänder i underkäken! Hon har ju varit grinot själv hela veckan så jag misstänkte att det var på g men såg länge ingenting. Men nu så! De har inte riktigt brutit igenom men de syns tydligt under huden. Man förstår ju ändå att det gör ont?

I övrigt vill hon gääärna sitta i famnen. Att leka själv går väl an ibland, men oftast kryps det mot en i rasande fart med leksaken i handen, för att sedan fortsätta pillra på när hon väl sitter i knät. ”Dansar” gärna till sånger hon känner igen och bababamamamvavar ibland. Tittut är roligt och även roliga ljud. Barn som skojar får sig också ett litet skratt!

Mamma är fortfarande bäst men pappa är rätt högt i kurs också. Välkända ansikten är också välkomna, som mor- och farföräldrar!

Här provade vi nya vinterkläderna, haha. ”Sådär, nu kan du krypa iväg” sa vi inte. Hon kunde absolut inte röra sig ur fläcken med den där stora overallen. 

november-2016

november-2016_2

november-2016_1

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)