20 Dec

Lucka nummer 21: ”Detta köper jag istället för att laga”

Här har jag ingen prestige. Det jag gör själv eller önskar ska vara hemmagjort är främst för att det är roligt att göra eller möjligtvis för att jag tycker det är godare, inte för att det nödvändigtvis måste vara hemmagjort. Men okej, det jag gärna äter hemmagjort av är vörtlimpan, mormors köttbullar och lussebullarna.

Allt annat kan för min del vara köpes. Rödbetssallad, risgrynsgröten, prinskorvarna, pepparkakorna (de gör man ju bara för att man vill ha en aktivitet), julskinkan osv. Här är jag inte knusslig!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

20 Dec

Lucka nummer 20: ”Vad julen betyder för mig…”

Här hade jag velat att mitt fromma jag stack fram hakan och skrev om den otroliga innebörden av den första julen. Och det är klart, att det perspektivet ligger där i huvudet under alla adventsgudstjänster, julkonserter och julböner. Jag vill helst vara mycket i kyrkan, när det är jul. Jag har tidigare skrivit att min bästa stund under hela julen är under julbönen på julafton i vårt bönhus, när ett proppfullt rum sjunger O Helga natt alldeles för högt. Julrys varje gång. Och riktigt sorgligt, att det inte kommer att bli så i år. 

Men, sedan är det givetvis väldigt mycket mer. Det handlar om något att se fram emot efter en mörk höst. Det handlar om gåvor, att få planera, ge och ta emot gåvor från människor man tycker om. Det handlar om barnens förväntan och allt som kommer med det. Nissebreven, julkalendern på SVT, önskelistorna till jultomten, nedräkningen till jullovet. Det handlar om att få checka ut från jobbet efter en intensiv period, sätta mailen på autosvar och gå in i en ledighet som inte kräver något av mig. Jag behöver inte vara ute, jag behöver inte bjuda hem massor med folk om jag inte orkar, jag behöver inte duscha varje dag.

Det handlar om att få träffa alla människor man tycker om, där det i vårt fall bara är glada miner över att det äntligen är jul. Att få sova över hos mamma och pappa några dagar, mysa tillsammans efter en intensiv julhelg.

Ack du älskade jul, vad du är välkommen!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)