13 Dec

Lucka nummer 13: ”Detta är jag bra på”

Ånej, det här blir ett kort inlägg. Hehe. 

Håll för ögonen, här kommer skrytet! (Haha alltså jantelagen är liksom så djupt rotad att man måste skämta innan man ska skriva något man är bra på) Nej, men jag tänker att jag är bra på att göra saker för människor jag tycker om. Oavsett om det är att åka ut med bullpåsar, ordna presenter, eller hjälpa till med något. Eller, jag hoppas att jag är bra på det, för det är nog mitt allra tydligaste kärleksspråk. Att liksom göra något som någon annan blir glad för. (Och ska vi nu psykologiskt gå djupare i det så får väl också andras glädje mig att känna mig duktig, och då har vi hela prestationsprinsessa-snurran igång igen) Men okej, så måste det kanske få vara – att man ändå själv får bli glad över att glädja någon annan? Vad annars ska vi drivas av? Det är ju inte som att jag gör det för att få något tillbaka. Förutom ja, känslan då att känna mig nöjd över att jag kunde glädja någon…

Ah, det här blir en obehaglig loop som jag inte kan ta mig ur – vi går till en annan sak! Och det är ju lyxen att få något slags pyttelitet självförtroende i att jag ändå kan måla. Även om det sitter otrooligt långt inne, jag tror inte ni förstår hur svårt det skulle vara att för mig själv konstatera att ”jag är bra på att måla med akvarell”. Det finns ju så många bättre?? Tänker jag. Och jämför mig med hela världens instagramkonton. Men man måste väl ändå kunna vara bra på något utan att vara bäst? Någon….?

Men, jag har varit så löjligt lycklig över varenda en som tyckt om det jag målat och som till och med velat köpa ett print att hänga upp hemma. Vilken känsla!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)