11 Dec

Lucka nummer 11: ”Något jag aldrig kommer göra igen”

Mitt spontana svar? Dra ut en visdomstand, haha. Har dragit tre av fyra nu men det sista aset får faktiskt bli kvar. Fy sjutton vilket trauma det är, varje gång. Typ fem år har det fått gå mellan dragningarna för att jag hunnit glömma så pass mycket att jag ens kunnat överväga att göra det igen. Jag tror faktiskt jag har gråtit i tandläkarstolen varje gång? Inget panikgråt, men ändå stillsamma smärttårar som runnit nedför kinderna. Och då grät jag ju inte ens under förlossningarna? (Varför gör man inte det förresten, eller har ni som fått barn gjort det? Det är ju liksom mer ”fokus, ljud och ojande”, om ni frågar mig.)

Apropå förlossningar så var det min andra tanke. Jag kommer nog aldrig föda barn igen. Ja, eller så känns det just nu. Vi har inte stängt någon dörr men just nu känner jag mig bara så tillfreds. Man behöver ju ändå känna något litet driv för att börja ”eventuellt-syskon-projektet”, och just nu ligger det en bra bit bort.

Även om jag ibland… snuddar vid tanken att det hade varit mysigt med en liten till, sådär när tjejerna blivit lite äldre… Tror ändå det skulle vara en ganska annorlunda upplevelse med två äldre syskon som kan roa varandra och kanske till och med hjälpa till ibland med lite underhållning. Men, sedan tar den praktiska delen i huvudet över och jag tänker att det kanske mest handlar om skräcken att besluta sig för att ens lilla familj liksom är klar. Att vi har varit med om något som aldrig händer igen, att den delen av livet är förbi. Och då känns det ju såklart superläskigt, och ärligt talat lite sorgligt. Men så tänker jag att det kanske känns oavsett vilken del av livet man avslutar? Har för mig att jag kände samma när jag tog studenten, flyttade hemifrån, flyttade från lägenhet till huset, när bröllopet var över, när Edith inte var bebis längre, när Signe inte var bebis längre osv.

Nåja, tiden får utvisa. Njuter i alla fall av att känna mig helt tillfreds, just nu.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)