13 Jul

Avklarad bokläsning

På tal om jag är så tillfreds i sommar så har jag också helgat mitt mål att läsa mycket böcker (vilket typ alltid är mitt mål men som det senaste somrarna inte blivit så mycket av).

Jag är till exempel färdig med utmaningen att läsa alla tolv böcker som är nominerade till Årets bok! Bra va?? Trodde där ett tag att jag inte skulle ta mig igenom dem. Men jag har läst varje ledig stund, och är helt fascinerad över att jag inför varje bok känt ”pust, just den här boken var jag inte så sugen på” men sedan ändå varit uppslukad av i stort sett varje bok?? Väldigt spännande att läsa böcker som jag inte annars hade valt. Kanske en årlig tradition, eller vad tycker ni?

Så, ska jag försöka rangordna dem efter hur bra jag tyckte de var, så vet ni i vilken ände ni ska börja?

 1. Där kräftorna sjunger av Delia Owens 
 2. Nästa! av Nina Lykke
 3. Jägarinnan av Kate Quinn
 4. Bergens stjärnor av Jojo Moyes
 5. Ödesmark av Stina Jackson
 6. Mitt liv som råtta av Joyce Carol Oates
 7. Skuggjägaren av Camille Grebe
 8. Jamåhonleva av Anders Roslund
 9. Terapeuten av Helene Flood
 10. Tistelhonung av Sara Paborn
 11. I oxögat av Ida Andersen
 12. Brevvännerna av Eli Åhman Owets

 

13 Jul

Möhippa för Emmy

Mitt i den här Sommaren Utan Planer har det ändå ploppat upp några höjdpunkter, där lördagen var en av dem. Emmy och Alex fick ställa in sin bröllopsfest men ska ändå gifta sig, så det är klart att det blir möhippa då!

Roligt och annorlunda för min del eftersom jag inte kände så många, men det var länge sedan jag skrattade så mycket på samma dag – vissa gånger fick jag inte luft. Förutom att det var mycket skratt så gick dagen (som hade tema ”Semester”) i mysets tecken med uppdrag på stan, picknick i parken, poolbadande här på stugan, pizza på Pensionatet och slutligen massa gott hos en av tjejerna.

Så lyxigt att få vara med!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)