2 Mar

Snapshots från senast

Något som är glädjande med att ljuset återvänder är ju peppen för att fota. Få vad tråkigt att hela foto-vänliga december glider förbi i mörker varje år, och min kamera pallar inte mörka tider.

Nåja, jag kämpar på med mobilen när det krisar och tänkte att jag skulle visa några snapshots från senast, bara så att ni känner att ni hänger med lite i livet – okej? Vill inte lämna er i ovisshet.

Vi har roat oss med syskonbarnshäng efter några veckor isär:

Älskade Herman…

…och gullebarnet Louie.

Vi har varit ute! Samlat vänner, eld och pulkor i härliga högar. Vårvinter är det bästa!

Vi har fått slappa hela helgen typ, för att barnen har fått underhållning av sina mor- och farföräldrar. Igår låg jag slumrandes på soffan hos svärföräldrarna ett par timmar, med skidor på tvn i bakgrunden och med små pauser för god lunchservering och mandelkaka med kristyr. Svårt liv. Och i lördags gjorde jag ungefär samma fast hemmavid, medan Edith fick följa mormor och morfar på diverse äventyr såsom PMU. Där fick hon också välja en klänning, så den här bilden skickades från mormor:

Cool tjej som ska börja hålla yoga-klasser i en stad nära dig. 

Vi har också ätit oss genom världen. Tror det var all brunsås och korv under jul och januari som gjorde att längtan efter några andra smaker blev stor. Vi bjöd vänner på indisk kikärtsgryta (verkligen jättegott!) med koriandersås och naanbröd (vi tog det istället för friterad tortilla), Jakob gjorde koreansk taco en lördag (alltså vilken smakexplosion av smaker man inte ens vet hur man ska beskriva) och igår samlades vi med vänner på eftermiddagen och gjorde egen sushi för första gången. Tror det blev 120 bitar på sex vuxna, haha. Gott! Och roligt! Bjuder på ett par kulinariska mobilbilder, nästan som tagna ur en receptbok:

Haha sorgligare matbilder får man leta efter. Men okej, typ så. Och nu är vi i mars och det känns lite som att ”vi klarade det” och att bästa tiden är nu, när vi marscherar mot vår, kalas och ljusare tider. Tack livet för det!

2 Mar

Saker att se fram emot

Tillbaka från sjukdomen innebar tydligen också tillbaka till vardagsvirveln-där-tiden-susar-iväg. Men vi har det bra! Det är så mycket roligt att se fram emot.

Vad sa ni? Va, jag hörde inte riktigt…? Åh, ni vill att jag ska lista några saker jag ser fram emot! Absolut, det kan jag göra.

  • Edith fyller 4 år om två veckor, vilket innebär både släktkalas och i år även barnkalas. Skräckblandad förtjusning inför detta.
  • Jag fyller trettio om fyra veckor, vilket innebär både släktkalas och kompiskalas. Bara förtjusning inför detta. Älskar att fylla år och tänker att det måste få kännas lite extra pirrigt när man fyller jämt, eller hur?
  • Vi ska till Kroatien hela familjen! Precis efter påsk drar vi iväg 15 personer med Jakobs familj samt hans moster med familj (alltså alla vi som bor på stugan på somrarna). Tre av fyra föräldrar fyller 60 år vilket känns väldigt trevligt att få fira. Vi hyr ett hus och hoppas att vädret åtminstone låter oss få en försmak av svenska sommar. Så pepp på detta!
  • Konferens i Sthlm med jobbet. Alltid trevligt, men framför allt: två hotellnätter. Ensam. Också precis efter Kroatien-resan, så jag får liksom ”vila upp mig efter vilan”. Jamen ni hör ju.
  • Sommar med allt vad det innebär. Midsommar! Semester! Stughäng!
  • Tjejresa för att fira att bästa Hannah fyller 30! Otroooligt roligt!
  • Lillebror Viktor och Sarita gifter sig! Äntligen ett syskonbröllop!!

Ja vad ska man säga. Är det ens lagligt att ha det så bra? Nu kommer väl något riktigt dyrt tandläkarbesvär som ett brev på posten, bara för att grusa ner glädjen.

Känns faktiskt riktigt roligt att få åka iväg på resa (trycker ner klimatångesten), minns inte sist jag var utanför landets gränser. Fem år sedan kanske, när vi var i USA?

Om jag har gjort en resepackningslista? Men givetvis har jag gjort det.

Från San Francisco-resan, januari 2015.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)