5 Feb

Tårta med flerfärgad smörkräm

Just ja, jag måste ju visa tårtan jag gjorde till Louies dop. Fick ett klassiskt fall av ”det här var så roligt så jag kan inte sluta spritsa medan det fortfarande ser trevligt ut utan jag måste göra för mycket”. Använde i alla fall vit sugarpaste som nu finns på typ ICA och Coop (för var man alltid tvungen beställa från nätet)!! Nej, inte så god men otroligt mycket enklare att få trevlig finish än marsipan.

Sedan var jag alltså väldigt sugen på att prova göra smörkrämsrosor med flera färger. Och det var rätt lätt! Okej, rätt kletigt men jag tjofsade helt enkelt i tre olikfärgade smörkrämer i samma sprits och så fick det komma ut som det ville. Läste sen att man kan ha tre spritspåsar i en och på så vis på ännu jämnare färgfördelning, så det kanske man får prova nästa gång.

Fyllning och botten körde jag efter det här goda receptet med choklad och lemoncurd, en oväntat trevlig kombo! Och så istället för chokladgodisarna ovanpå så satte jag alltså det vita locket. Och små bollar längst ner med sugarpaste också.

Det var roligt att göra tårta igen, har ju haft en ”gräddtårtor med massa godis”-period eftersom jag egentligen tycker det är godast hehe, men för kreativitetens skull är det roligare att få pyssla såhär.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)