5 Jan

Jullovet fortsätter

Vi har så väldigt mycket jullov i huvudet nu. När man är ledig såhär länge så hinner man ju verkligen få en härlig ”lunk” med utomhuslek, enkel lunch, eftermiddagsmys, och kvällsaktivitet. Vi åker omkring på olika kalasfiranden, badar i badhuset, är någon sväng på stan, har varit på bio och vi har spelkvällar. Efter en höst med många hemmaläggningar så har barnen nu somnat borta typ hela tiden. Ofta går det jättebra men senaste dagarna har man ändå märkt en riktig ”efter högtiderna-dipp” i trötthetsnivå och nu känns det som att man skulle behöva sova i veckor. Ikväll ska vi också iväg men det kommer bli skönt med några vanliga hemmakvällar framöver där barnen får somna i sina egna sängar.

Det känns väldigt bra att vi har en till jullovsvecka där vi kan hinna ikapp lite, göra nya matlistor för sex veckor (höstens behöver uppdateras), vända tillbaka dygnet, tvätta bort allt som samlats, städa bort julen osv. Just det här med att städa bort julen känner jag mindre stress med än någonsin. Jag vet att jag tycker det är härligt sedan också men jag har verkligen njutit av att bara fortsätta vara i julbubblan även efter julhelgen. Fortsätta tända ljus och lyssna på julig jazzmusik i bakgrunden. Och liksom låta julkänslan sakta klinga av istället för att bara kasta in tulpanerna på matbordet. Tiden går liksom ändå så fort så jag vill bara låta allt vara kvar. Men nåja, nu till helgen innan vardagen är tillbaka på allvar så är det väl rimligt att städa undan ändå.

Och just ja, sedan ska vi ju hinna skola in Signe på förskolan också! Åh, det är alltid med en liten tagg i hjärtat som man skolar in. Ångrar mig alltid lite och tänker att hon borde fått vara hemma ännu längre. Men, jag är väldigt tacksam att få fortsätta vara lediga med dem en dag i veckan och så lite kortare dagar i övrigt. Och blir det som med Edith så trivdes hon ju jättebra på förskolan så jag hoppas det blir samma nu. Men ändå. Att se sin lilla bebis knodda iväg i sin overall på den stora gården och tänka att hon ska vara med andra människor större delen av dagen. Kanske måste gå ner lite mer i tid till hösten igen och få vara hemma med dem ännu mer.

Det här blev ett rörigt inlägg haha, jag avslutar med några samlade mobilbilder (men nu har jag i alla fall ny telefon!). Hoppas ni har det bra, sista dagarna (kanske?) på jullovet!

5 Jan

Nyårsafton

Ett nytt år! Nyårsafton har passerat och vi hade en riktigt trevlig dag. Först pulka och grillning i Häggbomsbacken:

Sedan en lugn eftermiddag med bokläsning (eftersom Jakob och Edith var kvar i backen medan jag åkte hem och la Signe), och till sist kvällsfeatligheterna där vi fick glida in till färdigordnat party. Otroligt!

Tjejerna skötte sig fem plus, lekte fram till sovning och somnade lätt och enkelt och sov sedan hela kvällen. Vaknade inte ens av fyrverkerierna. Och vi åt otroligt god mat och fick vara med i lekar. Precis en nyårsafton i min smak!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)