23 Dec

Kvällen innan

Och så samlas vi här, hos mor och far för uppesittarkväll, pyjamas, snacks, tända ljus och något stillsamt sällskapsspel. Vårt egna hus är pyntat och dukat för julafton imorgon, så när vi anländer några minuter innan gästerna är det egentligen bara att tända ljusen.

Bästa kvällen! Hela julhelgen kvar. Minns också tillbaka till förra årets uppesittarkväll där jag tillslut var gråtfärdig för att bebis-Signe vaknade varje halvtimme hela kvällen och jag låg däruppe och försökte amma om, söva, smyga ut. Njuter lite extra av att båda tjejerna sover sedan länge hehe.

Är så peppad på julfirande i dagarna två. Mysigt!

Min exakta vy just nu. God jul fina ni!

23 Dec

En julig lista

1. Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen?

ETT NÖJE. Givetvis. Skulle jag säga något annat, så har den riktiga Emma blivit kidnappad av utomjordingar.

2. Adventsljusstake VS julstjärna?

Har både och här hemma, men kanske stjärna ändå?

3. Vad dricker du helst till julmaten?

Julmust ofc.

4. Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen?

Äkta. Gillar liksom att det är lite ”stök och bök” varje gång.

5. Drömjulklappen i år?

Har önskat mig en otrolig tekopp från Pensionatets butik av Jakob. Annars typ vinterskor och en till barnbygel till sparkarna. Förra året kunde vi ju inte sparka alls typ, men nu vill vi susa fram hela familjen!

6. Vad får absolut INTE hända på julafton?

Magsjuka. För mig alltså.

7. En jultradition som du vill slopa?

Egentligen… ingen? Det är väl hela poängen med traditioner, att de är återkommande. Men okej, Kalles jul skulle jag nog kunna klara mig utan.

8. Vilken/vilka doft/er påminner dig om julen?

Hyacint, gran, mandariner. Nysläckt tändsticka.

9. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det?

Jamen rött och grönt, är inte svårare än så.

10. Marabou-chokladhus VS pepparkakshus?

Pepparkakshus. Är inte så mycket för varken choklad eller pepparkakor, men pepparkakshuset är åtminstone mysigt pyssel.

11. Var ska du fira jul i år?

Hemma i vårt hus för första gången! Eller ja, rent tekniskt har jag ju firat här massor med gånger tidigare men det var ju när mormor och morfar bodde här. Ska bli kul att fixa i ordning!!

12. Det bästa med julen är…?

Okej, jag skriver bara det absolut bästa nu: adventsmyset, julsånger, jul i kyrkan, ordna julklappar, julbaka, julpyssla, få julklappar, ledigheten, familjehänget, julkalasen med släkten.

Maten är också god.

23 Dec

Lucka nummer 23: ”Bästa snabbstädet”

Alltså jag är ju inte alltid så noga med dammtorkning och skurning, men pryttlar som ligger framme gör ju direkt att det ser stökigt ut. Och om man inte hinner med sorteringen – ta bara typ en låda och spring runt och plocka ihop alla leksaker som ligger framme i den och ställ in den i ett barnrum, sedan ta alla kläder som ligger framme och släng in dem i garderoben, häng upp alla kläder och skor i hallen osv. Voila! Det finns alltid ett rum där gästerna inte kommer vara, där man kan gömma saker ”tills senare”.

Över huvud taget är liksom ”grupper” av saker bättre än utspridda grejer. Om det står saker på köksbordet, ställ ihop det. Om det ligger massa papper och grejer på bänken, gör en ”prydlig” hög av det istället.

Och, sedan ett riktigt omiljömedvetet tips som kan användas i akutfall – städservetter. Som våtservetter fast städ, för att i kris kunna snabbt tvätta av typ handfat och bänk i badrummen när man oväntat får besök.

Men sedan är jag ju expert på att ”virvla” som jag kallar det hemma. Och då bara susar jag runt snabbt, snabbt och kan plocka undan i hela hemmet på typ 12 minuter.

Åh, hittade gamla bilder från när det var julpyntat i vår första lägenhet. Nostalgi ändå!

 *Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)