17 Dec

Lucka nummer 17: ”Mitt bästa återhämtningstips”

Jag vet aldrig om jag är bra eller dålig på återhämtning. På ett sätt är jag nog absolut inte det, för alltid är det något som virvlar i huvudet och planeras, och det är som att jag har något ”projekt-syndrom” där jag bara måste börja med något nytt så fort ett annat är avklarat.

Och samtidigt tänker jag att jag verkligen är en sådan som njuter i stunder av vila. Jag skulle aldrig någonsin säga att jag var uttråkad för att ”jag inte hade något att göra” om jag var ensam hemma typ. Läsa bok, pyssla, städa i lugn och ro, ta en promenad, sova en stund, se en film, baka. Det känns som att jag skulle kunna göra sådana aktiviteter själv i flera veckor.

Men om vi då ska tänka återhämtningstips i juletider och kanske främst under jullovet. Börja med att göra sådant du inte gör övriga året. Inte i en prioriteringsordning där du får sätta dig med det först när alla nyttogrejer är avklarade. För mig sådana saker att bygga pyssel (när annars sätter man sig med det?), se en film mitt på dagen, lägga dig och sova en stund trots att det bara är förmiddag, ha typ ”lyssna på julmusik” som en aktivitet och bara strosa runt i hemmet och rycka något blad eller torka av någon bänk, läsa en bok en låååång stund. Helst utan mobilen i närheten. Allt detta med bara snälla och stillsamma barn i närheten som inte petar på pusselbitarna.

Någon som kan ge mig ett tips tillbaka på hur man ordnar det?

Ingen….?

 *Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)