10 Dec

Lussebullsbak

Bara ett par dagar kvar, sedan har hela familjen jullov! Vilken grej, aldrig har vi varit lediga såhär länge över jul hela familjen. Otroligt lyxigt. Vet egentligen inte ens vad vi ska göra förutom att julmysa. Bland annat tänker jag att vi ska läsa julböcker, baka lussebullar, fika på Ekbergs inne i stan, dekorera pepparkakshus, göra julgodis med mera.

Vi tjuvstartade lite i fredags med årets första lussebullsbak och det hade alla förutsättningar att bli bästa baket någonsin men sista jäsning sket sig (vi provade att jäsa med vattenbad i ugnen på 50 grader, men glömde den lilla detaljen med smörfyllningen….). Så det blev väääldigt platta (men ack så goda) lussebullar som inte ens var värda att fotas. Men nästa försök så. Det är bästa bakandet. Det som kan skita sig helt utan att man ens blir upprörd. För att man bakat mer för aktiviteten än för resultatet.

10 Dec

Lucka nummer 10: ”Bästa pepplåten 2019”

Ånej, alltid när jag ska tipsa om film eller musik så känner jag hur ocreddig jag är när det gäller sådant. Angående musik delar jag och Jakob Spotify-konto, och medan Jakob har typ en evighetslång lista med svåra favoriter så jag har jag en egen lista som jag har döpt till ”Glad lista” som innehåller typ 16 låtar som inte har förändrats sedan 2015. Den är någon slags kombinerad jogging/dansa med barnen/städ-lista.

Och där är den första låten alltid ”This is me” från The Greatest Showman. Ger mig alltid rysningar och ”dans i kroppen”. Edith gillar den också, så jag försökte översätta den samtidigt för någon vecka sedan. Det stockade sig i halsen och jag blev tårögd. Haha. Jag är inte svårare än så, tyvärr.

En dansbild in action med min far. Tagen på vårt bröllop. 

 *Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)