8 Dec

Mormor 80 år

Hemkommen efter en riktig heldag i Tallhedskyrkan. Vilken välfylld helg vi har haft! Och så toppade vi det med 80-årsfest för ingen mindre än min mormor. Fräschare 80-åring får man leta efter. Jag är så otroligt tacksam och glad över de här föräldralediga åren när jag verkligen har fått fördjupa relationen ännu mer och hänga hos mormor ofta ofta. Saknar det lite nu när jag jobbar mer, men vi träffas ändå rätt ofta.

Och därför var det så väldigt trevligt att idag få fira henne ordentligt. Mamma och hennes syskon hade ordnat fest med trerätters på Tallhedskyrkan, och vi hade dukat och gjort i ordning. Såg film från när hon och morfar var unga och just hade fått barnen, och sedan hade jag ordnat en gedigen frågelek. Barnen är verkligen i en sådan ålder också att de bara leker och leker, det är den perfekta åldern mellan ”oj jag måste kolla till dem hela tiden” och suckandet av ”när får vi åka heeeem”. De tycker bara det är superroligt – vilket gör stunderna av att ”sitta ned och prata” längre för oss. Win-win.

Så mysigt att träffas allihopa. Och grattis till min älskade mormor! Min förebild och favorit!

8 Dec

Lucka nummer 8: ”Boktipset”

 Ooooh, apropå gårdagens inlägg hehe. Oj, får jag bara välja en? Jag älskar ju serier, och får jag bara välja en så skulle jag nog välja Harry Potter, det är ändå en riktig fem plussare. De har allt man behöver av nostalgi (för min del då), mys, spänning, budskap och fantasy. OCH framför allt har bok 1-4 hunnit komma ut som uppdaterad utgåva med superfina illustrationer. Jag har de första tre och längtar tills jag ska få läsa dem för tjejerna.

Några andra snabba favoriter:

Lars Keppler-serien.

Emelie Schepps serie.

Jojo Moyes böcker.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)