8 Nov

Novembermys

Jag vet inte varför november fått så oförtjänt mycket skit. Jag tycker det är fridfullt med november! Inget att göra ute, bara kura inne. Bjuda över folk på middag. Lägga barnen på kvällarna och sedan krypa upp i soffan. Läsa, se serie (har lite senare än alla andra hittat Innan du dör på SVT, spännande), äta kvällsfika med Jakob. Bara vila huvudet från måsten. Man ser inte smutsen i hörnen så noga.

Det är fint! Okej, jag har tappat lite av den där piggheten jag skrev om för något tag sedan, och det kan hända att jag vill somna i soffan vissa kvällar men livet kan vara fint ändå, även om man gäspar ibland.

Vi har varit ute en sväng på förmiddagen, och jag har plockat in lite blåbärsris och grankvistar för att börja vinterbona lite inomhus. Jag har bestämt mig för att det finns vinterpynt innan julpynt, hehe. Nu sover Signe medan Jakob och Edith är i klättringshallen. Sen blir det eftermiddagsbad och musikcafé ikväll. Imorgon förmiddag ska vi mysa utomhus med hemgruppen, och på söndag är det fullt fars dag-firande.

Det var våra helgplaner det. Hoppas ni får en fin helg!

8 Nov

Hemmapappan

Fredag igen! Är det inte underbart så säg? Nu har Jakob varit föräldraledig en dryg månad, och jag måste bara utvärdera det här med att han för första gången är helledig och jag är den som jobbar.

…otroligt! Är vad det är. I alla fall från min sida. Det märks att barnen har förstärkt relationen ytterligare med honom, för de har alltid varit lite mammigare periodvis men nu har åtminstone Edith en pappaperiod. Och det är så mysigt att se!

Relationen mellan oss har heller aldrig varit mer jämlik. Jamen, det är inte så konstigt när man tänker efter. Plötsligt är det ju ändå han som är ytterst insatt i barnens vardag. Var kläderna ska vara, huruvida det saknas extravantar eller om det behöver tvättas något. Han är lika intresserad som mig av att städa undan på kvällarna – för att det är han som ska börja med att göra frukosten dagen därpå. Vi mår gott i det här, med andra ord! Och ja, det kan vara tillfälligt, men jag tänker också att det gör något med en att få en naturlig känsla för att ta ansvar i hemmet och vara ”Hemmets överordnade” på något vis. Det är bra för balansen att det är jag som behöver fråga honom om saker. Att han får sina egen rutiner, som jag får rätta mig efter.

Den här hösten är verkligen en familje- och relationsinvestering. Så glad över att han tog beslutet att prova!

Okej, sedan om man får fnissa lite. Vad tror ni min rastlösa man har ersatt jobb-stimulansen med…? Något som går att göra inomhus, medan man har uppsikt över barn som leker? Jo, under de här sex veckorna har han (vad jag kan komma på just nu) gjort:

 • kalljästa frallor
 • kalljästa frallor med annat recept
 • hamburgerbröd i två olika omgångar
 • baguetter
 • croissanter från grunden
 • stor fralla
 • surdegsbröd i olika varianter
 • frukostmuffins (otroligt, tar alltid en till jobbet)
 • palt i två omgångar
 • hemmagjorda proteinbars
 • hemmagjorda snickers
 • torkat citroner

Ja, alltså bara för att nämna det som hör till köket. Helt omöjligt att inte älska den här mannen.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)