11 Nov

Brunch och vinterlek

Om jag säger: lördag förmiddag, brunch, vänner, vinterlek med korvgrillning. Känner inte du då att det låter som en novemberförmiddag som inte hade kunnat bli bättre? Jamen lite så var det i lördags.

Är så glad över våra vänner. Vi är ju ett stort ungdomsgäng som hållit ihop i massor med år, och nu när det bildas familjer så har ju umgänget liksom utkristalliserats lite och man hittar några som man umgås ännu närmare med. Och det som är så härligt är att när man har varit kompisar så många år så hinner man ju prata om det mesta. Inte bara prata, utan diskutera både högt och lågt. Det breddar mig hjärna, och det gillar jag. Att våga förändra sig är så oerhört viktigt. Både som person, i sin parrelation, som samhälle. Vi människor måste ju hela tiden bli smartare, tänker jag. Utmana oss själva. Ha någon form av terapisamtal med sig själv. Gör ni så ofta, ställer frågor till er själva i huvudet? Och inte bara fladdrar iväg med tankarna, utan sitter fokuserade och funderar. Jag övar på det, att liksom föra ”samtal i huvudet” med mig själv. Hela meningar, utan att uttala dem högt.

Okej, vet inte var det här inlägget fladdrade iväg hehe, men mest är jag nöjd över att ha kompisar som jag vågar ventilera tankar högt med. Och framför allt som bjuder en på fem plus-bruncher, hehe.

10 Nov

Fars dag

Vilken fullspäckad och fin fars dag vi haft! Först började det med en sovmorgon till 7.30 när S valde att slå personligt rekord, och ja – det tackar vi ju för, bara det att det blev lite stressigt för en familj som inte behövt ställa klockan på 3,5 år hehe. Nåja, vi hann fira Jakob med paket och frukost på sängen i någorlunda lugn och ro, sedan var det vidare till gudstjänst där jag är med och håller i Skatten för barnen. Fullt hus med massor av olika åldrar, väldigt trevligt!

Direkt efteråt susade vi vidare till bror Martin där vi hade sopplunch hela familjen för att fira pappa. Signe sov i tre timmar (så exakt hela lunchen) och de övriga barnen lekte uppe på övervåningen och vi satt där plötsligt i lugn och ro och mumsade på god mat och tårta. Lyxigt!

(Alltså Louie, vad är det för GULLGULL??)

Sedan åkte vi vidare till Arnemark där vi var bjudna på middag hos svärmor och svärfar (bara det att få bli bjuden när man själv är den som uppvaktar), tillsammans med Jakobs morfar och hans systrar. Ungefär där glömde jag ta bilder men en liten bild på Lottas tårta hann jag knäppa innan den slukades ner i magen.

Nu går vi mot en spännande vecka, och jag är glad och tacksam över alla underbara pappor i min närhet! Tänk vilken tur att jag hann knipa en sådan kanonpappa till mina barn!

8 Nov

Novembermys

Jag vet inte varför november fått så oförtjänt mycket skit. Jag tycker det är fridfullt med november! Inget att göra ute, bara kura inne. Bjuda över folk på middag. Lägga barnen på kvällarna och sedan krypa upp i soffan. Läsa, se serie (har lite senare än alla andra hittat Innan du dör på SVT, spännande), äta kvällsfika med Jakob. Bara vila huvudet från måsten. Man ser inte smutsen i hörnen så noga.

Det är fint! Okej, jag har tappat lite av den där piggheten jag skrev om för något tag sedan, och det kan hända att jag vill somna i soffan vissa kvällar men livet kan vara fint ändå, även om man gäspar ibland.

Vi har varit ute en sväng på förmiddagen, och jag har plockat in lite blåbärsris och grankvistar för att börja vinterbona lite inomhus. Jag har bestämt mig för att det finns vinterpynt innan julpynt, hehe. Nu sover Signe medan Jakob och Edith är i klättringshallen. Sen blir det eftermiddagsbad och musikcafé ikväll. Imorgon förmiddag ska vi mysa utomhus med hemgruppen, och på söndag är det fullt fars dag-firande.

Det var våra helgplaner det. Hoppas ni får en fin helg!

8 Nov

Hemmapappan

Fredag igen! Är det inte underbart så säg? Nu har Jakob varit föräldraledig en dryg månad, och jag måste bara utvärdera det här med att han för första gången är helledig och jag är den som jobbar.

…otroligt! Är vad det är. I alla fall från min sida. Det märks att barnen har förstärkt relationen ytterligare med honom, för de har alltid varit lite mammigare periodvis men nu har åtminstone Edith en pappaperiod. Och det är så mysigt att se!

Relationen mellan oss har heller aldrig varit mer jämlik. Jamen, det är inte så konstigt när man tänker efter. Plötsligt är det ju ändå han som är ytterst insatt i barnens vardag. Var kläderna ska vara, huruvida det saknas extravantar eller om det behöver tvättas något. Han är lika intresserad som mig av att städa undan på kvällarna – för att det är han som ska börja med att göra frukosten dagen därpå. Vi mår gott i det här, med andra ord! Och ja, det kan vara tillfälligt, men jag tänker också att det gör något med en att få en naturlig känsla för att ta ansvar i hemmet och vara ”Hemmets överordnade” på något vis. Det är bra för balansen att det är jag som behöver fråga honom om saker. Att han får sina egen rutiner, som jag får rätta mig efter.

Den här hösten är verkligen en familje- och relationsinvestering. Så glad över att han tog beslutet att prova!

Okej, sedan om man får fnissa lite. Vad tror ni min rastlösa man har ersatt jobb-stimulansen med…? Något som går att göra inomhus, medan man har uppsikt över barn som leker? Jo, under de här sex veckorna har han (vad jag kan komma på just nu) gjort:

 • kalljästa frallor
 • kalljästa frallor med annat recept
 • hamburgerbröd i två olika omgångar
 • baguetter
 • croissanter från grunden
 • stor fralla
 • surdegsbröd i olika varianter
 • frukostmuffins (otroligt, tar alltid en till jobbet)
 • palt i två omgångar
 • hemmagjorda proteinbars
 • hemmagjorda snickers
 • torkat citroner

Ja, alltså bara för att nämna det som hör till köket. Helt omöjligt att inte älska den här mannen.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)