10 Okt

Sy en egen baby wrap

Med mitt uppblossande pysselsug så har jag snöat in mig på sömnad för första gången i livet (och nej, jag är inte frälst än för det går ju inte sy i två minuter utan att något tjorvar hehe), och har lånat mormors symaskin för några projekt i lagom svårighetsgrad. Så, plötsligt fick jag hybris och bestämde mig för att sy en bebis-present till mitt lilla syskonbarn.

Det var ju väldigt synd att jag var så ivrig att sy att jag inte hann dokumentera det bättre, men jag gjorde alltså en baby wrap till bilbarnstolen, något kompismammorna tipsat om i flera år men som jag av någon anledning inte kommit mig för att ordna till mina egna bebisar. Väldigt enkelt! Det är alltså typ en filt som man ser hål för bältet, så att filten alltid sitter i bilbarnstolen och så bara virar man in bebisen i den. Supervarmt och mysigt utan ett endast ytterplagg, eller ja – kanske en mössa är bra.

Jag använde en guide som Magdalena tipsade om, och blev riktigt nöjd över mitt typ första egna syprojekt hehe. Och visst var det ett fint tyg! Med matchande fleece på insidan. (Nej, är inte sponsrad) Ber om ursäkt för den läskiga dockan, hade ingen riktigt bebis att testa med just när jag fotade.

10 Okt

Lilla Louie

Här har ni honom. Senaste tillskottet i familjen. Lilla Louie. 

Det är precis samma känsla som när Herman kom, det här att det är så lyxigt att få bli faster. Man får en liten människa som man ska få gosa med, lära känna, se växa upp och som man ändå har något slags livslångt band till – helt utan krav på egen uppfostran. Hehe.

Den här pyttelilla människan var alltså 47,5 cm lång och vägde 2700 g. Förstår ni hur liten och lätt han är? Tyckte Signe var miniliten och då är ändå Louie ett halvt kilo lättare haha. Jag var tvungen åka och hälsa på dem på lunchen idag, har svårt att hålla mig därifrån. Vill bara hålla honom kind mot kind.

Försökte fota honom när hans stora ögon kikade upp men han var så väldans sömnig så jag hann inte riktigt. Välkommen till jorden Louie. 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)