3 Okt

Tilde 4 år

Och så har man snart gjort sin första helarbetande vecka, och vet ni? Det går bra! Ur jobbets synvinkel är det ju magiskt skönt att äntligen ha lite tid till allt man vill göra, och hemma har de ju haft lite vattkoppsvecka, men de myser och det är ganska trevligt att få små uppdateringar via snap om vad de gör. Ja, och så kan jag ju fråga såklart. Vadå fråga, tänker du? Ja, jag kan ju fråga Jakob någon av de 14 gånger som han hinner ringa under en dag. För att berätta något barnen gjort, fråga om något projekt han påbörjat, ”vilken hemförsäkring vill du ha?”, osv. Hur lyrisk tror ni han brukade vara när jag ringde…?

Nåja, det jag egentligen skulle berätta om var vår fina helg med riktigt hemmamys och fix, vi har flyttat någon möbel, gjort om lite i tjejernas rum, ändrat med hyllor och även höststädat på gården en del. Vintrat lekstugan, tagit bort studsmattan och så vidare. Väldigt härligt! Och så väldigt trevligt det kan vara att flytta någon lite grej inomhus? Plötsligt känns alltid lite ”nytt”. Utan att man behövt köpa något, eller okej. Två kuddar i ockragul manchester råkade inhandlas. Men det är inget vi talar om.

På kvällarna har vi suttit uppkrupna i soffan framför tvn medan jag har pysslat på med mitt nya projekt. Så väldigt pysselsugen just nu! Kan ni gissa? Japp, jag renoverar ett dockhus. Där en hel familj Maileg-möss ska få bo! Sååå kul. Perfekt med små minipyssel som går fort, för mig som är rätt otålig. För någon kväll sedan satt jag tillexempel och målade små monsteras och kvällen innan det gjorde jag en pytteliten knoppbräda. Haha! Nåja, jag återkommer kring det.

Men i fredags var vi i alla fall bjudna på fyraårskalas hos bästa Tilde! Ett kalas med tydligt Buzz lightyear-tema (hennes favorit), och det var tur i oturen att både Edith och Tilde har fått vattkoppor samtidigt. Och Tildes kusin Svea har redan haft det (och ja, Signe går ju inte säker hemma heller) så kalaset kunde bli av ändå! Vilken tur för oss.

Det var läcker pajbuffé och mycket god Buzz lightyear-tårta. Fjärde födelsedagen med den här roliga och finurliga fyraåringen! Bästa Tilde!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)