8 Sep

Själv med barn

Jakob har som sagt varit på konferens tre dagar så jag har varit själv med tjejerna. Nu är han strax hemma och vi har såklart saknat honom mycket, familjen känns alltid halt när någon är borta – men det slog mig ändå hur bra det ofta går när jag är själv med barnen? Alltså som i lite extra bra. Okej, så låt mig nu navelskåda kring ”Varför det nästan är lättare att vara själv med barnen”:

  1. Det är en kort period. Jag är ju såklart inställd på att det ska vara tuffare än annars och då känns det som ett plus när det går bra, istället för tvärtom. Hade det varit alltid så är det ju en helt annan sak.
  2. Fokus på barnen. Jamen, det går ju inte komma ifrån att man som vuxen pratar över huvudet på barnen ibland, och jag tror helt enkelt det är lättare att vara på samma våglängd om man bara har varandra att prata med. Jag och Edith blir väldigt synkade när vi är själva med varandra.
  3. Jag utgår ifrån att jag behöver ta alla situationer, vilket konstigt nog ger mig bättre tålamod. Ingen annan kan ju göra det?
  4. Lätta läggningar! Rena rama turen, fattar inte vad som hände med Signe, plötsligt lägger vi bara ner henne och går ut. Lämnar dörren öppen och småpratar utanför med Edith medan vi gör iordning henne. Och så somnar Signe själv under tiden? Vad händer? 
  5. Jag får städa själv hemma och slipper bli irriterad på att ”någon” har stökat till eller inte städat, haha. Vi har det aldrig så städat som när ”någon” är bortrest (trots att det ju borde vara tvärtom när man är två vuxna, eller??), och jag erkänner – det gör mig lugnare och mindre stressad vilket i sin tur medför bättre tålamod med barnen. Sorgligt men sant.
  6. Tid att ladda om på kvällen. När man tillslut landar i soffan vid 20.30 så är det full Emma-tid. Tre timmar där jag kan vara tyst, fundera, se vad jag vill, äta något kex. När man är två blir ju även den stunden automatiskt en tid av lite anpassning till en annan människa, då ska man vara en bra partner och vara trevlig, prata, sitta nära, hjälpa till med något – ah, ni fattar. Och det är ju såklart jättemysigt, men jag bara noterar att jag tror jag laddar batterierna ännu mer effektivt när jag bara sitter tyst.

Typiskt sådant som jag hamnar i att fundera kring. Så, det bästa av två världar. Tycker det är härligt att vara själv med barnen ibland. Och så tycker jag det är härligt när min andra hälft kommer tillbaka. Så bra vi har det!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)