12 Jun

Sommarlistan 2019

Här kommer en sommarlista från Underbara Clara, för nu närmar det sig väl ändå sommar på riktigt eller hur?

Mina planer för sommaren: Vi ska som vanligt flytta ut på stugan. Det gör vi redan efter midsommarhelgen, och det ser jag så mycket fram emot. Vi måste nämligen flytta ut eftersom vi hyr ut huset via Airbnb i sommar! Vi har ett par norska familjer som ska komma, så vi städar ut och ställer i ordning och sedan får det vara uthyrningsredo hela sommaren. Sedan ska vi ner med tåg till Göteborg en dryg vecka med mor, far och Vikitas och hyra ett härligt hus där, vi har 1-årskalas för Signe (otroligt!) och vi ska ner till Borås i slutet av sommaren för bröllop.

Bästa sommarstället: Det måste jag nog ändå säga är stugan. Det har blivit så mycket sommar för mig, även om jag också tyckte det var överraskande mysigt att vara hemma lite mer förra sommaren (efter att Signe föddes) eftersom det var närmare att spontangöra saker med vännerna.

Favoritsommarblomman: Kan inga blommor, tyvärr. Men pioner gillar jag!

Här badar jag helst: Jadu, får man svara badtunnan på stugan? Hehe. Gillar inte massa sand eller det kalla havet, utan föredrar sjö vid gräs/brygga/klippor.

Hur länge ska du vara ledig? Sju veckors semester, jag och Jakob är lediga tillsammans de veckorna!

Vad kommer du köpa inför semestern? Har just köpt en ny baddräkt, och annars brukar jag mest satsa pengar på en bekväm sommarlook. Så, första semesterveckan har inbokat fransar (är utan vinterhalvåret men det är underbart sommartid), färgade bryn och fotvård. Lyyyyx!

Vad ser du mest fram emot? Varma frukostar på stugaltanen. Joggingturer i ljusa kvällar. Kvällsfika med efterföljande badtunnebad.

Det här lyssnar jag på i sommar: Brukar alltid se fram emot att lyssna på ett gäng Sommar i P1. Visst är det typ imorgon som de berättar vilka som är med?

Hur kommer du att göra dig illa? Förhoppningsvis inte värre än ett gäng med myggbett.

Vad oroar du dig för? Att jag hela tiden ska vara sliten mellan att ge barnen världens bästa somrar eller bara njuta små stunder i hängmattan, hehe.

Den ultimata sommardagen: Vaknar i en perfekt varm sovstuga, Edith knallar ut till farmor och farfar på stugaltanen och jag och Jakob drar oss i sängen med Signe som pysslar på. Vi äter god frukost, packar ihop oss alla och tar båten till någon ö. Leka på stranden med barnen. Ingen mobil så långt ögat kan nå. Någon vänlig själ plaskar med barnen en stund medan jag slumrar på en filt. Hem för en eftermiddagsjoggingtur/cykeltur med Edith, dusch, ombyte och pussar barnen hejdå innan läggning eftersom vi är bjudna på sommarfest hos vänner. Typ så!

Hur kommer du minnas din semester i september? Fridfull, närvarande och lättsam! Jag brukar alltid älska känslan av att man har en härlig sommar bakom sig men nu går mot höst, nystart och vardag. Underbart!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)