4 Jun

Kvällsplantering

Det är ändå något speciellt med ljuset här uppe, just den här årstiden. Till och med jag som alltid är kvällstrött har liksom svårt att ta mig i säng. Allt är drömskt på något vis. Hade vi haft en inglasad veranda känns det som att jag hade velat sitta där varenda kväll och dricka te med en bok.

Underhållet av gården har legat lite efter, men för ett par dagar sedan köpte jag några plantor för att fylla på i krukor samt till ena pallkragen. Den andra har jordgubbsplantor och smultron. Och ikväll vid nio-snåret när barnen sov så passade jag på att gå ut och plantera, alldeles ljummet var det. Och myggigt. Så det gick snabbt.

Skönt att rensa huvudet efter en eftermiddag med både högt och lågt, om vi säger så. Det äldre barnet kom in fel efter förskolan och vi lyckades som aldrig riktigt synka oss. Men jag försöker att istället för att gräma mig över hur det blev, tänka vad jag kan försöka göra annorlunda nästa gång. Även om man ibland med en treåring bara får acceptera att känslorna är ”all over the place” som prins Daniel skulle ha sagt.

4 Jun

Före/efter i tvättstugan

Och DÄR var vi officiellt ute ur renovera-tvättstugan-bubblan, hjälp vad mycket tid det tog. Och då har vi ändå haft en del hjälp också, av både hantverkare och familj, men de här senaste tre veckorna när vi liksom skulle sy ihop det sista (och i ”det sista” ingick även att klinkra två hela rum) så har vi verkligen inte haft en lugn stund. Vi har målat, spacklat, slipat, skruvat möbler och listat in på nätterna när vi inte varit borta. Det har ju i ärlighetens namn också varit tre rum vi har gjort om totalt, både matkällaren, tvättstugan och groventrén.

Och så i söndags hade vi den stora dagen. Målbilden. Dagen när rummen skulle stå redo för inflytt, dagen då barnen skulle få vara med sin farmor från morgonen och dagen då jag, Jakob och min mor skulle få göra storrensning i hela huset. Som vi städade! Vi bar ner och fyllde matkällaren med porslin, köksredskap som sällan används, krukor, ljusstakar, vaser, skafferivaror. Vi fortsatte med garderoberna där vi flyttade in träningskläder, vinterkläder, badlakan, badkläder, lakan, från hallen, sovrummet och badrummet så att det blev så organiserat och prydligt (och kunde sedan fortsätta med storstädning av alla ovan nämnda rum i samma veva). Och i tvättstugan gick nya tvättmaskinen varm och vi kunde äntligen flytta upp skötbädden med alla prylar på stå-nivå igen, efter att ha stått på knä och bytt blöja inne i badrummet hela våren. Underbart alltihop!

Måste bara göra en liten passus kring nya tvättmaskinen som är fantastisk. Torktumlaren behöll vi men tvättmaskinen unnade vi oss en bra ny, och jämfört med den förra som följde med huset så är den här magisk – förutom funktioner som snabbprogram och hur tyst den låter, så självdoserar den tvättmedel (aldrig mer mått med tvättmedel som smular medan man gissar hur mycket man behöver) samt att jag får en notis i mobilen när tvättmaskinen är klar. Haha! Och nu vill jag inte höra några ironiska kommentarer om att ”oj, hur har jag klarat mig utan det hela livet”, låt mig bara vara nöjd nöjd nöjd.

Okej, tillbaka till städningen som ju då alltså spred sig genom hela huset och även kökets lådor hann få sig en omgång av min moders omsorg, det har aldrig varit renare. Alltså, hur mycket älskar man ha ett städat, såpaluktande hem? Eller kanske mest, hur mycket älskar man att saker har sin bestämda plats? Otroligt.

Okej, här kommer några bilder!

Före (och under renovering):

 

Och efter (något sterilt än, inte riktigt färdig med piffet om vi säger så):

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)