11 Maj

Förlovningsfest

Hemma i soffan efter en intensiv dag. Först blev det äventyrsbadet för mig och Jakob med Edith och Cecilia, Signe var med sin mormor och morfar. Det var roligt, vi gillar att bada hela familjen – däremot är man rätt mör efteråt.

Och då skulle ju vi vidare på förlovningsfest för Viktor och Sarita! Härliga människor, smörgåstårta, fika, och ett stort lekrum på övervåningen (vi höll till i Kustkyrkan) där barnen kunde härja fritt. Perfekt! Vi fick även träffa släktens nytillskott Manne, bara en dryg vecka gammal. Åh!

Tack för en härlig fest! Imorgon blir det utomhusstäd på gården och så ska vi äntligen börja med golvet i tvättstugan, eller i alla fall förarbetet med att primea och våtrumsfixa.

11 Maj

Kycklingsallad med mango och papaya

Den här tiden på året blir jag sugen på att bara äta sallader med olika protein, härliga, färgglada, krispiga grönsaker med något grillat till! Får typ cravings på sockerärtor, lime, nektariner, nötter, morötter, jordgubbar. Jag såg det här receptet och var såklart tvungen att prova, älskar när det är lite lime-asiatiskt (okej, det här var väl främst vietnamesiskt) med mango. Och det var riktigt gott! Kyckling och dressing ska marineras en halvtimme så man kan gärna ha lite tid på sig.

Väldigt fräscht och gott, och jag och Jakob käkade upp hela stora fatet alldeles på egen hand! Här hittar du receptet.

Sedan har jag också snöat in mig på gnocchi, gjorde egen för någon månad sedan men insåg snabbt att life hacket är att köpa färdig färsk gnocchi, och sedan steka ihop den med härliga grejor. Då blir det verkligen god mat utan större ansträngning. Det här receptet med gnocchi, citron, rosmarin och päron var otroligt smarrigt (och enkelt) och ska absolut göras om inom en snar framtid.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)