1 Maj

Det här med djur

Häromveckan fick jag och Edith åka förbi och träffa några alldeles nyfödda små lamm. Jag vet inte vem som var nöjdast, jag eller barnet. Vi hade flasklamm ett par somrar när jag var liten, och de blev så tama och gosiga.

Det är roligt att E är så otroligt förtjust i djur, hon fick ett djurlexikon för barn i present som vi bläddrar i ofta, och jag känner igen mig för trots att jag inte har vuxit upp med så mycket djur runt omkring mig så har jag alltid varit fascinerad av dem. Inte egentligen längtat efter att ha massa olika djur, men alltid gillat att läsa om dem (läste otroliga mängder hästböcker utan att någonsin ridit en häst typ), se Animal planet när jag var liten, dokumentärer, åka till zoo.

Vi har börjat få ett par grannkatter (och en tax? Fråga inte.) som kommer förbi på gården och de får självklart full uppmärksamhet. Jakob är inte så förtjust i att de bajsar i Ediths sandlåda vilket man kan förstå, så katten får ett väldigt ambivalent mottagande – när Edith är ute är det gos och klapp. Och så fort hon inte är ute så sjasas den bort fortare än kvickt.

Jag väntar med en viss fasa på den dagen Edith kommer på att hon vill ha ett eget djur. Är inte så förtjust på ”smutsen” djuren ger (ja, så fånig är jag), vi har allergiska kompisar och tycker också tanken på att de kan skadas/dö är väldigt jobbig. Tycker på något märkligt sätt att tanken på att de ska dö är mer sorglig än glädjen jag känner inför att djuret först förhoppningsvis ska leva i vår familj flera år? Underligt.

1 Maj

Valborg

Vilken ljummen valborgsmässoafton vi hade igår, kan inte minnas sist det var en sådan kväll? Tycker typ alla senaste valborgsmässoaftnar har varit regniga och iskalla. Igår värmde det och barnen behövde knappt ha ytterkläder på sig!

Vi cyklade till Hortlax EFS där det var barnkör, blåsorkestrar, hamburgare, fika och såklart stor brasa (även om den var kraftigt reducerad på grund av brandrisk). Otroligt mycket folk, säkert 150 pers. Det var väldigt mysigt att packa in barnen med filtar i cykelvagnen, och vi hade gjort dem redo med pyjamasar så de kunde somna på vägen hem. Njut.

Idag har vi inte kommit ur pyjamasarna än, Signe gjorde en klassisk noll-plus-natt med sjuttioelva uppvak, så vi har turats om att sova ikapp lite och börjar så smått att vakna till. Blev akut sugen på att åka och köpa blommor/plantor till pallkragarna men inser att det väl ändå är för tidigt? Någon kunnig som kan berätta när man kan börja plantera ute? Med den här värmen som varit känns det ju som i mitten av juni.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)