15 Feb

En fredag i februari

Jag tycker alltid det är så mysigt när Underbara Clara lägger upp typ ”Min dag”-inlägg med vardagsbilder. Så därför tänkte jag bjuda på en riktig vardagsfredag! I vanliga fall brukar vi ju faktiskt vara på öppet hus på Kyrkcenter, men idag valde vi (jag) att bara vara hemma och mysa.

Knappt hade frukosten försvunnit från bordet så hade vi gjort en ny deg. Edith älskar att dega (vi degar typ minst en gång per dag när vi är hemma) och det är roligt att se hur bra hon är på att leka med figurer, för det går bara en stund så har degklumparna blivit en liten bilfamilj på en bana.

Och den här donnan åt gröt, med måttligt intresse sådär som vanligt.

Tog en städrunda i köket, alltså ni som bara ”äh man behöver inte städa undan direkt, luta dig tillbaka en stund”, hur gör ni? Det här är ju bara gårdagens alla hjärtans dag-kvällsfika och en vanlig frukost – fine, luta dig tillbaka ett par timmar men hur gör ni sen då, typ till lunch? Bygger på höjden???

Frid.

Sedan var det dags för lite lek, oj vad mycket rollspelslekar vi har lekt i hennes liv. Klassikern är ”Du är Edith och jag är mamma”, men även ”Vi gömmer oss från björnen och räven” (rovdjur har alltid varit intressant). Idag var det nya ”Jag är på väg till skolan och matar björnen” som hon lekte på egen hand, länge.

När Signe sov förmiddagsnapen så passade vi på att bada. Alltså badkar! Hur klarar man sig utan badkar som småbarnsförälder? Hehe. Edith kan bada läääänge och som idag kan jag passa på att duscha och sedan får hon tappa upp badvatten och fortsätta bada medan jag står och pysslar på.

Knappt hann vi upp ut badkaret så var degen framme igen!

Och titta, då dök det upp en liten guldstund där jag kunde läsa bok! Har inte läst Hans Roslings böcker tidigare men den verkar lovande!

Vi lunchade, Edith sov middag och på eftermiddagen var det playmobil-stund vid skrivbordet. Tror förresten inte jag visat Ediths skrivbord som vi gjort på rester hemifrån, en askskiva som Jakob sågade ut delar av och en gammal tv-bänksdel blev ett perfekt litet bord med plats för pyssel i lådan.

En stund senare kom Cecilia och tog del av leken, med lillasyster roades på mattan bredvid.

En fruktsallad senare hade tillslut mor, far och Jakob jobbat färdigt och vi begav oss mot badhuset! Härlig fredagssyssla och vi var för ovanlighetens skull typ helt själva? Fick mig en riktigt smäll i huvudet också. Nej, jag ramlade inte. Min pappa simmade fjärilssim på en skumgummikrokodil och smackade till mig i bakhuvudet. Fråga inte.

Hem och pizzamiddag med badarna och yngsta broder och Sarita, sedan har vi myst med godis framför På spåret.

Fint med fredag hörrni!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)